Dark Essence (2017)
Black Metal

Tracklist:
- Sverdets Vei
- Inntrenger
- Huset I Havet
- Havet i Huset
- Jernhaand
- Maanebrent
- Fra Bjoergegrend Mot Glemselen


Taake


Liknende band

 

Taake "Kong Vinter"

Omtale - 18.11.2017 - Skrevet av: haavard Tre år mellom hvert album, det er en ganske unik rytme i det Hoest har gjort med Taake siden oppstarten. Nå er det album nummer sju, hvor han har tatt med kun seg selv i studio og gjort ei plate som igjen holder nivået Taake har hatt inne siden begynnelsen. Hvor mange band i Black Metal sjangeren som har holdt kvaliteten såpass jevn over en så lang periode, det er ikke mange.


Og det høres fortsatt ekte Taake ut. Sjelen i musikken er det største fortrinnet Hoest klarer å få ut av bandet, da mange band kan høres Black Metal ut, men ingen kommer i nærheten av å lage den ånden som ligger over selve kjernesoundet til Taake.

Denne gangen så er det muligens noen steg tilbake i tid over stemningene. Litt mindre finesse kanskje her og der, for ihvertfall er det flere deler her som minner meg litt om både det selvtitulerte albumet og "Bjoergevin" skiva.

Det er riktignok et par slitelåter mot midten av plata, hvor "Havet i Huset" og "Jernhaand" ikke helt lever opp til det ypperste nivået. Men med en eksepsjonelt sterk avslutning med "Maanebrent" og den over ti minutter lange "Fra Bjoergegrend Mot Glemselen" så er det vel ingen som vil ha noen innsigelser på "Kong Vinter". Meget bra jobb, igjen.
7.5/10