Mascot Records (2017)
Rock / Art-Rock / Prog

Tracklist:
War Is Over
To The End Of The World
The Arsonist
Jerusalem
Frozen Butterflies
Who Are You?
Blindsight
Long Lost Sailor
Wanderlust
Beyond The Storm


Von Hertzen Brothers

 

Von Hertzen Brothers "War Is Over"

Omtale - 11.11.2017 - Skrevet av: haavard Har du tre brødre i bandet så skal du banna bein meg oppkalle bandet etter dem. Og det er vel en justis i det når det klinger så bra som Von Hertzen Brothers. Med seg har de to ekstra karer i mannskapet, og nå har de faktisk kommet til sitt album nummer sju.
Kanskje det ikke ringer noen bjeller for deg med dette bandet, men i Finland er de godt etablerte allerede, men det har liksom ikke helt løsnet for bandet utenom der. Kanskje denne gangen, for ihvertfall har de kommet seg over på Mascot Records som forhåpentligvis kan spre navnet i noe mere geografisk spredning.

Bandet pløyer avgårde med ganske storslagen rock, med litt preg av art/prog-rock. Summen blir en real dose publikumsfrieri, kanskje noe klisjefylt og med for kalkulerte løsninger i noen elementer, men det er ikke å skjemmes over å si at bandet treffer virkelig godt når de først treffer. Spesielt når de lar seg selv bli litt tatt med, som når de utbroderer tittelkuttet til over 12 minutter. Da treffer de meg nær hjerterota.

Så de er best når de går opp sin egen sti, og mindre vellykket når de forsøker å appellere til allmenheten. Jeg liker albumet likevel nok til å også kunne applaudere et åttende album fra dem, og håper de setter lista enda litt høyere, for de har det inne, det er jeg overbevist om.

7/10