Inside out (2017)
Instrumental Rock / Prog

Tracklist:
Nexus
Hidden Planet
Leaving Aurura
Nick's Star
Night Hawk
Moon Rising
Passing Titan
Dawn Mission
Astral Plane
Infinite Space
Freefall


Virgil & Steve Howe

 

Virgil & Steve Howe "Nexus"

Omtale - 09.11.2017 - Skrevet av: haavard Dette er ei bra plate, men også med en trist historie. Virgil Howe var Yes-gitarist Steve Howes yngste sønn, som brått døde i september i år. bare 41 år gammel. Albumet var ferdig innspilt når det skjedde, men vil naturligvis bli husket kanskje mest på grunn av bakteppet rundt bortgangen istedet for musikken.
Like fullt er "Nexus" et meget godt stykke musikk. Litt som balsam for sjelen på høsten, der det er rolig og vakkert komponert med instrumentale stykker som balanserer seg fremover fra utrolig kapable musikere.

Virgil var opprinnelig fra bandet Little Barrie som bl.a. var involvert i musikken til serien "Better Call Saul". De var nok likevel ikke i nærheten av like kjente som sin far Steve som har hatt en enestående karriere i Yes.

Likevel var det Virgil som her komponerte låtene, og sto for alt av bass, trommer og tangenter, før Steve jobbet frem gitarene i alle slags former. Og resultatet er som nevnt vakkert, ikke veldig komplisert, men bare med velklingende musikk for de som har taket på instrumentale skiver.


7/10