Utgivelsesr: 2017
Teknisk/Progressiv Death Metal

Tracklist:
1. Cold Black Hole
2. Putrefaction Of God
3. Cerebral Sanitation
4. The Tide
5. Lady Snowblood
6. Death, You Can't Control
7. Singularity
8. Tartarus


Embrace the Dawn

 

Embrace the Dawn "The Effigist"

Omtale - 31.10.2017 - Skrevet av: Asgeir Hva får man om man setter sammen en Trønder, Amerikaner, Canadier og en Australier? Joda, det virker som det sammenlagt blir rimelig klam, teknisk og feit death metal.
Kort forklart så er dette ett veldig internasjonalt band med en låtskriver og gitarist Ben Tinker fra Australia, vokalist Roger Isaksen (Vecordious) fra Norge, trommis Kevin Talley (Suffocation, Dying Fetus++) og bassist Denis Landry fra Canada.

Prosjektet sikter hardt på death metal av den teknisk og progressive varianten -da gjerne inklussive lyd som man har hørt via endel større Amerikanske prosjekter. Med i fortellingen her er jo selvfølgelig  Eyal Levi som har mix og master på plata. Vedkommede er kjent for rimelig kjente navn som Monuments «The Amauensis» og Whitechappel «Whitechappel» for å nevne noen -og listen der er ganske lang.

«Cold Black Hole» som åpner plata med en ca 60 sekunder intro flyr raskt opp på hva man vil kalle presentabel adferd på ett slikt album. Innen det har gått 90 sekunder så har man gitar, bass og trommer som sammen høres godt sammenflettet ut -og må si åpningen ga mersmak. «Putrefaction of God» gir jo ikke noe mindre trykk ut av seg etterhvert som den får startet opp -og den gir kanskje det lille ekstra av oppmerksomhet da det fyres opp en solid jobb av trønderen som deltar.

Trommene er sykt velgjort opp mot gitar og resterende del av rytmeseksjonen og det hele er egentlig en vel og godt brukte 32 minutter av dagen. Det har såklart noen opp og nedturer -men vil nok kunne påstå at dette er en smaksak av riff og ligger i selve oppbygging og forventninger som ligger bak produksjonen.

Personlig så synes jeg at mannen bak cover på plata, Vitaly Alexius, også burde få ett stikk i siden da det står godt i tråd med hva plata serverer.

Vel kjørt Embrace the Dawn! Dette er en god debut!
7/10