Profound Lore (2017)
Funeral Doom Metal
83 min.

Tracklist:
- Mirror Reaper

Bell Witch

 

Bell Witch "Mirror Reaper"

Omtale - 29.09.2017 - Skrevet av: haavard Noe så massivt som dette er det sjelden man kommer over, men Seattles Bell Witch er tilbake med sitt tredje album. Vi snakker Funeral Doom av episke proporsjoner, følgelig ett helt verk på 83 minutter og 15 sekunder, presist.
Så mangler du litt tålmodighet, har litt ADHD på si og har fokus som en akvariefisk, da faller nok dette enkelt utenfor ditt interessefelt.
For det drøyer og drøyer, men bygger seg massivt opp, helt uten noen sjumilssteg. Men det er eksepsjonelt tungt det denne duoen får ut av musikken. Det drønner og bærer seg fremover, og er fasinerende bare å bli med på turen underveis.

Bandet har absolutt beholdt tyngden siden sist, selv med et besetningsbytte etter at den ene halvdelen i bandet, Adrian Guerra, døde i fjor. Men du må kanskje være noe mere fokusert for å sette pris på helheten. Det positive er at det kanskje er hakket mere lett å like som helhet, der de har sine episke transportetapper som skal gå innom radaren til alle som liker Doom.

For de som liker de mere dystre formene for Doom så vil nok trolig "Mirror Reaper" lett komme inn på lista over det beste innen sjangeren for året. For meg så er det ei bra skive, kanskje litt tung som helhet, men likevel særdeles riktig å få servert nå som høsten er godt i gang.7/10