Karisma Records (2017)
Prog Rock

Tracklist:
1. From Silence to Somewhere
2. Rendered in Shades of Green
3. Fermented Hours
4. Foxlight


Wobbler

 

Wobbler "From Silence to Somewhere"

Omtale - 07.09.2017 - Skrevet av: haavard Det har ikke akkurat gått raskt i svingene for Wobbler i det siste, nå er det faktisk seks år siden siste album "Rites at Dawn", så det var på tide at deres fjerde studiodokument ble lagt på tape.
Denne gangen har de også nytt selskap, da de har flyttet over på Karisma Records som nå har en veldig fin portefølje av norsk prog under sine vinger.
Denne gangen er det noen lange komposisjoner de kommer drassende med, tre kutt på mellom ti og tjuetre minutter er status, så det er litt å henge ørene på. Den siste tominutters stemnings-snutten er en vakker sak i seg selv, men kanskje helheten hadde gjort seg bedre med noen flere slike underveis, da de lengre låtene tar mye konsentrasjon.

Men det er vel det prog-folket også setter sin lit til, og Wobbler er jo utvilsomt noe av det beste vi har her på berget av progbands. Det har de vært lenge, da rekrutteringen ikke er den helt store for tida.
Og de kan faget, selv har jeg likt dem fra "Hinterland" startet karrieren, men jeg savner nå kanskje de litt røffere delene, for de symfoniske lange partiene tar mer og mer plass i musikken.

Og det skal det jo få lov til å gjøre, men det er mye som sagt å forholde seg til, da jeg er litt rastløs av natur, og mister noe av fokuset for et album som helhet.

Pent og velformet er det dog, og umulig å mislike for de som er inne i sjangeren, så det er ingenting å egentlig sette fingeren på her, med unntak av at det kanskje kunne ha vært enda litt mere variasjon og litt mere trøkk for å skape en bedre balanse.
7/10