InsideOut (2017)
Progressiv rock/Metal

Tracklist:
1. Terror Bird
2. Hole
3. Holy Ghost
4. Insides In
5. These Hands
6. Land Animal
7. Time Deer
8. Belly Side Up
9. The Well
10. Boxes


Bent Knee

 

Bent Knee "Land Animal"

Omtale - 09.08.2017 - Skrevet av: haavard Dette er en godbit du neppe vil gå glipp av. Spesielt om du håndterer en forholdsvis ekstravagant kvinnelig vokal som går fra pop, via prog til metallens verden. Og når jeg sier ekstravagant er det på det tekniske jeg har i tankene, kvalitetsmessig er det suverent. Og om Courtney Swain, som også håndterer tangentene er bra, så er det sammensuriumet som resten av bandet kommer opp med som presser albumet frem til å bli noe ganske annerledes.
Det progressive elementet er naturligvis brorparten her, hvor vokalen leker seg i en egen verden på toppen. Bare det å komme på disse vokallinjene er meget imponerende, og det er merkelig hvor godt det flyter sammen med det tekniske, når hun vokalmessig kan minne om både Kate Bush og til og med Highasakite, når hun da ikke trøkker til og bruker hele spekteret av stemmen. Å da finne sin vei er ikke lett i denne jungelen av riff og takter.

Det er sjelden jeg med hånda på hjertet kan si at progressiv musikk er både orginalt og balsam for sjelen, men Bent Knees tredje album gir meg troen på at det enda er mange stier å tråkke for band der ute.


8/10