Trollzorn (2017)
Power/Heavy/Pagan

Tracklist:
1. Prologue – A New Threat
2. Mimir's Head
3. Father's Magic
4. Mime's Tod
5. Call To Battle
6. Die Bürde des Njörd
7. Satisfaction And Revenge
8. The March
9. The Walls Of Vanaheim
10. Decisions
11. Mit Blitz Und Donner
12. The Ritual
13. Kvasir
14. A Feast Of Unity
15. Epilogue: Farewell


Black Messiah


Liknende band

 

Black Messiah "Vanaheim"

Omtale - 12.07.2017 - Skrevet av: Asgeir Man har noen navn som surrer og går ned i historiens gang. Samt de som bare blir værende uten grunn. Black Messiah var jeg ei heller ikke særlig lysten på i 2012 med deres «The Final Journey», og plutselig dukker det opp ett nytt album. Helt uten forvarsel. Frustrasjonen var stor og jeg var litt usikker på om jeg skulle kunne takle en runde til med bandet -da deres forrige «Heimweh» ikke engang fikk melket ut noen ord av meg. «Walls Of Vanaheim» er samme greie. Samme skute. Samme power/heavy metal. Like mye frustrasjon.

Nå er jeg ikke siker på om pagan metal er ett begrep som beskriver bandet her noe særlig. Det er enklere å trekke tråden mot power og heavy metal med stor forkjærlighet til kostymer og til dels noe vitenskap om oldtidens guder. Trekkspill og fele. Åh, gut som jeg misliker dette halvhjertede forsøket på å lage metal med trekkspill og fele.

Vanligvis så har man en fot som tramper. Vanligvis så har man ett spor eller to man trekker til. På plata her var det ETT riff på tittelsporet «The Walls of Vanaheim» som jeg er overbevist om å ha hørt før (Sjekk 03:50 – 04:05).

Smakløst og håpløst. Ihvertfall på mitt skrivebord.
2/10