Temple of Torturous (2017)
Progressiv / Ambient Rock

Tracklist:
- Fanfare
- Descending
- North
- Lamentations
- Floating
- Estranged
- Solitary


The Soundbyte


Liknende band

 

The Soundbyte "Solitary IV"

Omtale - 29.06.2017 - Skrevet av: haavard Jeg har dessverre gått glipp av Trond Engums to siste Soundbyte skiver, men "Rivers of Broken Glass" i 2004 var glimrende. Og hans nye verk, "Solitary IV" faktisk enda bedre. Om du har savnet hans arbeider med The 3rd and the Mortal så har du mye snacks her som nok vil appellere, både av det tidlige enkle materialet, til det mere ekstravagante de holdt på med mot slutten.
På denne plata har han også med seg trommisen fra gamle 3rd and the Mortal, Rune Hoemsnes, og de klarer på utmerket vis å gjenskape gamle dager. Den varme lyden og produksjonen er nostalgi for mine ører, selv om dette er flere hakk mere utforskende.

Med to kvinnelige bidrag i Tone Åse og Kirsti Huke kommer de mere melankolske stemningene på plass, og de gjør begge en strålende jobb, uten å glitre i hjel det instrumentale som er hovedbasisen av plata. Der progressiv melankoli møter ambiente lydlandskap så treffer The Soundbyte blink, denne er nok en utmerket outsider til en av årets beste overraskelser.


8/10