Pelagic (2017)
Post - Metal / Post - Hardcore

Tracklist:
- LLNN "The Guardian
- LLNN "Swarms"
- LLNN "Engineer of Ire"
- LLNN "Nostromo Falls"
- LLNN "Eye of the Covenant"
- LLNN "Gravitated"
- WOVOKA "Traces"


Wovoka / LLNN

 

Wovoka / LLNN "Marks / Traces"

Omtale - 17.06.2017 - Skrevet av: haavard Split-skiver er gjerne litt vanskelig å få helt taket på, da man kjapt må ta stilling til flere band på en gang. Men Pelagic har endel spliter på samvittigheten nå, og de fleste har jo vært meget gangbare.
Denne gangen har vi på tallerkenen en split fra Los Angeles bandet Wovoka og Københavnerne i LLNN.
Og hva LLNN står for aner jeg ikke, men de har ihvertfall brorparten av materialet på denne skiva, hvor de gjør seks låter, som går ganske intenst for seg. Post-apocalyptic hardcore beskriver de seg selv som, og det er bra pøs de serverer på fem av dem. Den sjette låta, og klart lengste, er et ambient stykke musikk som forsåvidt er fin, men blir litt pussig som overgang til Wovoka sitt bidrag.

Wovoka er mere i post-metalens tegn. Og deres bidrag er jo dratt utover hele 17 minutter, så her er det episke saker du må gjennom. Selv om Wovoka er hardere enn mye annen post-metal, så hører man jo klare linker mot eksempelvis Cult of Luna. Men de går beinhardt til verks, så her er det ikke det vakre du får låne øret til, men den mere metallisk røffe post-metalen.
Akkurat hva det var som fenget meg med Wovoka er jeg ikke sikker på, men det traff veldig direkte, og når de tar det ned på sine mere melodiske sider, på rundt 11-minutters merket, da har det vel alt det jeg ser etter innen denne stilen.

Jeg synes igjen at Pelagic har funnet en rar men fin balanse i denne spliten. Selv om Wovoka er mere min gate, så holder LLNN også mål, dog for et mere hardcore-orientert publikum.
7/10