Columbia (2017)
Prog Rock

Tracklist:
- When We Were Young
- Deja Vu
- The Last refugee
- Picture That
- Broken Bones
- Is This The Life We Really Want?
- Bird In A Gale
- The Most Beautiful Girl
- Smell the Roses
- Wait For Her
- Oceans Apart
- Part of Me DiedRoger Waters

 

Roger Waters "Is This The Life We Really Want?"

Omtale - 10.06.2017 - Skrevet av: haavard Om vi unngår å telle Waters opera-flørt for en god del år siden, så er hans nye "Is This The Life We Really Want?" album intet mindre enn 25 års jubileum siden hans forrige virkelige studioskive "Amused To Death".
Waters har blitt 73 år, så jeg vil ikke selge meg på at det blir så mange flere skiver fra han. Men har det vært verd den 25 år lange pausen ? Ja, og Pink Floyd fansen har i tillegg ikke ventet forgjeves, for dette lukter ganske lekkert av faktisk flere epoker av Floyd.
Det som er forskjellen fra hans tidligere soloalbum er at stemningen over hele linja på den nye er mørkere, og den er ikke like kompleks når det kommer til lagene i musikken. Kanskje vi kan oppsummere med ærligere ?
Det er jo ikke en akkurat ukjent sak at det også er ei veldig politisk ladet skive, og i dagens politiske klima er det neppe en overraskelse at det ikke blir noen happy times over det.

Men godt konstruert er det, nedstemt og vakkert veldig ofte, spesielt på trekløveret "Deja-Vu", "Broken Bones" og "Wait For Her". Men auraen over albumet er såpass komplett at det nok er broderingen av hele plata samlet som gjør den så bra som den har blitt. Kanskje, og trolig, den beste Roger Waters solo-plata til dags dato.8/10