On Parole (2017)
Grindcore / Noise

Tracklist:
- Agathocles "Theatric Symbolisation of Life"
- Agathocles "Judged By Appearance"
- Agathocles "Gorgonized Dorks"
- Extreme Smoke 57 "Obey" / "Slast" / "Vsebodobro"


Agathocles / Extreme Smoke 57

 

Agathocles / Extreme Smoke 57 "Split" (EP)

Omtale - 08.06.2017 - Skrevet av: haavard Joda, man skal ikke kimse av at band har holdt ut, her har vi to band vi virkelig kan kalle gamle hingster.
Agathocles har holdt det gående siden 1987, mens Extreme Smoke 57 var det aller første grindcore-bandet fra Slovenia, og har pludret med sitt siden 1990. Og når det kommer til denne formen for støy, så har de tålmodighet.
Tålmodighet skal fansen også ha for, katalogen til Agathocles er jo unik, for teller vi KUN split-releasene de har i katalogen, er det omlag 250 stk (jeg mistet tellinga uti der). Og det er altså kun spliter i ulike format.
Jeg tror til og med dedikerte samlere hopper av lasset tidlig der, men de har jo også kollaborert med norske artister, bl.a. en morsom liten 7" med Laserguys for noen år siden.

Men nok om det, belgierne stiller her med tre kjappe låter som tikker inn på to-minutteren hver. Ikke akkurat låter som er veldig definerbare, men liker man støy så liker man støy. Jeg har jo en forkjærlighet for veldig tidlig Napalm Death og Carcass, og det er jo klare linker dit hvor det rett og slett er intensiteten som teller, og det har de jo klart.

Extreme Smoke 57 er for meg et nytt bekjentskap, og er også lengre vekk fra den vest-europeiske grindcoren i stilen. Mere østblokk, sinna og faktisk hakket mere intenst. Helt allright er det, skal du ha det brutalt så har du noe her.

Denne vinyl 7" er limitert i 300 eks, og synes du den er knakende god, ja da har du endel ting å titte inn i fra backkatalogen til begge bandene. Velbekomme.

5.5/10