Nuclear Blast (2017)
Episk Doom Metal

Tracklist:
- I Saw the End
- thorns
- Lie of Survival
- Dancing In Madness
- Cruel Road
- Heartless
- A Plea For Understanding


Pallbearer

 

Pallbearer "Heartless"

Omtale - 16.03.2017 - Skrevet av: haavard Album nummer tre, og forventningene var skyhøye foran slippet av "Heartless". De har gjort det vanskelig for seg selv med to så bra album som "Sorrow & Extinction" og spesielt "Foundations of Burden", som har vært i en klasse for seg innen Doom sjangeren de siste årene.
Med album tre så har de blitt lettere i formen, enda mere episk og litt mindre av den tradisjonelle Sabbath-doomen de ihvertfall hadde tendenser til tidligere.

Bra er det fortsatt, men jeg kjenner at de har mistet litt av trøkket og de mest spennende elementene. Nå sklir det litt mere forbi, og låtene forblir litt mere anonyme og like.
Best på "Heartless" er det når de faktisk får litt Pink Floyd over seg, i en av platas lengste låter, "Dance of Madness". Da hører jeg positiv utvikling på mange fronter.

Men når de heller mere mot å være litt for While Heaven Wept i stilen, da mister jeg litt troa på fremtiden. Kanskje litt glatt og lettbent til å tirre meg nok ? Likevel, 7,5 skal de få, og det står jo respekt av det også. Men du må like ganske så glatt Doom for å få taket på denne.


7.5/10