Relapse (2017)
Doom Metal

Tracklist:

- Sacred
- Razor Wire
- Sodden Jackal
- Punk Crusher
- Haywire
- Perseverance of Futility
- It's Only Money
- Cold Blood
- Stranger Things
- My Daughter My Sons
- Be The Night
- Interlude
- On So Long (bonus track)
- Crossroader (bonus track)


The Obsessed

 

The Obsessed "Sacred"

Omtale - 12.03.2017 - Skrevet av: haavard Det er ikke enkelt å komme seg gjennom labyrinten av Scott "Wino" Weinrich sine band og prosjekter, og hvor han henter inn nye besetninger fra. Nå er The Obsessed tilbake, 23 år etter sitt forrige album "The Church Within", dog med en ny besetning, for her er det kun Wino igjen fra det bandet, de andre involverte har han hentet fra sitt andre oppløste band Spirit Caravan.
Hvorfor nettopp The Obsessed har blitt vekket fra de døde er jeg ikke sikker på, for tittelmessig har dette kunne vært gitt ut like gjerne under noen av hans andre band.
Soundet til bandet er jo der rent musikalsk, men produksjonsmessig er dette litt over det jeg faktisk hadde forventet fra The Obsessed.
Varm og utfyllende lyd, noe som hjelper på for hvor albumet hangler. Og det trengs å heve lista, for det er ikke alt her som har like høy kvalitet som det behøves.

Men på sine bedre biter så er det bra, men jeg må si at tålmodigheten min strekkes litt når vi må helt mot slutten av plata før jeg virkelig trives, da med "Stranger Things", "My Daughter My Sons" og "Be The Night" hvor tonen treffer. Men på starten, f.eks. med "Razor Wire" så er det fullstendig skivebom på hvor ei sånn plata bør treffe.

At Wino kanskje ikke er verdens beste vokalist skinner litt gjennom når han forsøker, men vi får ta det som det er, bandet har jo holdt det gående av og på i 40 år og skal få litt slingringsmonn bare med at de er tilbake.

Ikke den mest relevante skiva innen den klassiske Doomen i denne perioden, men den vil sikkert tilfredsstille de som har hungret for mere fra The Obsessed siden midten av 90-tallet.


6.5/10