Cyclone Empire (2016)
Death Metal

Tracklist:
1. Emissary Of All Plagues
2. Casket Ride
3. Fortress Of Gloom
4. Servants Of The Deathcult
5. Torture Throne
6. The Dead Lives On
7. Lord Of Flesh
8. Sepulchral Passage
9. Dead To This World
10. Doctor Doctor


Revel In Flesh

 

Revel In Flesh "Emissary Of All Plagues"

Omtale - 25.10.2016 - Skrevet av: Asgeir Revel In Flesh begynner å bli en gjenganger hos oss -og det er bestandig trivelig å få nytt materiale fra Cyclone Empire. Det byr som regel på musikk som trøkker godt på stortåa. Nyplata «Emissary Of All Plagues» slippes 2.Desember, og byr på blant annet en UFO-coverlåt(!).

Bandet glir glatt og lett inn i den eldre skolen med death metal. Det er helt klart ett band som trives best i selskap med Puteraeon, Feral, Paganizer og samtlige av de aktive bandene over hos naboene -men bandet stammer faktisk fra Tyskland!

Materialet som presenteres er ikke akkurat noe rakettforskning -eller noe «nytt» å tilføye sjangeren. Man flyter stort sett på følelsen og stemningen det gir -men gir jo forsåvidt en god start bare der.

Det er noen steder (sjekk f.eks «Fortress Of Gloom» hvor man føler det forsøkes å trekke mot eldre Edge of Sanity og kanskje vidreutvikle noe gamlere fra tidene rundt «The Spectral Sorrows» osv. Jeg liker dette veldig godt -da akkurat den plata er hellig.

Helhetlig følelse sier at jeg godt tenke meg at den gjengse gamle death metal fan kan like plata. Dette er skapt for den som hang på trekkene på 90tallet -og ikke i etterkant med de følgende bølgee derfra. Liker du noen av bandene som er nevnt så langt så kanskje det faller i smak. Plata har fått seg en god snurr her i huset den siste uka ihvertfall!
6.5/10