Nuclear Blast (2016)
Teknisk/Progressive Death Metal

Tracklist:
Clockworks 7:15
Born In Dissonance 4:34
Monstrocity 6:13
By The Ton 6:04
Violent Sleep Of Reason 6:51
Ivory Tower 4:59
Stifled 6:31
Nostrum 5:15
Our Rage Won't Die 4:41
Into Decay 6:32


Meshuggah

 

Meshuggah "The Violent Sleep of Reason"

Omtale - 17.10.2016 - Skrevet av: haavard Jeg blir svett av å høre på Meshuggah, tidvis også sliten, men allover så er det som en klatreetappe opp de bratteste hengene på Mount Everest å komme seg til veis ende med vettet i behold. Intensiteten hviler aldri, og jeg er på en måte glad det er noen år mellom hver gang de skal ta for seg ytterpunktene i min musikalske smak.
Det har gått fire år siden "Koloss", men ikke med allverden til musikalsk utvikling. "The Violent Sleep of Reason" er en som en ny koloss, som bare borrer seg vei uten å ense at man kanskje trenger å la ørene hvile underveis. Det er massivt, teknisk og tidvis som om bandet lever ti år fremover i tid, det er ihvertfall stemningen jeg får innvendig med ei låt som "MonstroCity".

Det tekniske aspektet hviler liksom heller aldri, taktene du aldri vil telle, men som likevel du hører godt er på halv tolv på en korrekt måte, de slår til deg allerede på åpninga "Clockworks".

Men alt som jeg er entusiastisk over, det har sine begrensninger, kanskje med at det blir litt for mye, som at jeg vil hoppe av et sted underveis. Så jeg må begrense meg til å dele ut en sjuer. Suverent nivå, men la meg nå få en pust i bakken her og der, det synes jeg på en måte jeg fortjener.
7/10