Roadrunner (2016)
Progressiv Metal

Tracklist:
- The Shooting Star
- Silvera
- The Cell
- Stranded
- Yellow Stone
- Magma
- Pray
- Only Pain
- Low Lands
- Liberation


Gojira

 

Gojira "Magma"

Omtale - 25.06.2016 - Skrevet av: haavard Et veldig etterlengtet album for fansen, mens bandet kanskje er inne i en transition-fase hvor jeg tror de kommer styrket ut først etter "Magma" er ute av systemet.

Høres det brutalt ut ? Neida, det er ikke noe dårlig verk med "Magma", og det er heller ikke på villspor, men det er som om bandet på en måte utvikler seg selv, for det trøkket de hadde på sine forrige album er i ferd med å slippe litt taket, og det er mere kontrollert dynamikk de holder på å inkorporere i musikken. Det er tøft når det fungerer, "Stranded" som har vært ute ei god stund er et eksempel på hvor bra bandet er på vei til å bli. Men ellers er det mye ujevnt det som leveres av låter på "Magma".

Enkeltriff, og også endel veldig skjulte skatter er det, hør for eksempel på tittelkuttet hvor de progressive elementene får komme både mere frem, samtidig som det geniale i rytmeseksjonen gjemmes bittelitt bort, men etter nok høringer så heves den låta til en annen dimensjon.

Så "Magma" har litt av alt, men som sagt, jeg mistenker at Gojira er i en utviklingsfase hvor de vil komme med et monsteralbum etterhvert. Kanskje mere progressive enn noensinne, men ganske sikkert enda et steg videre på ferden. Jeg tror ingen tviler på kvalitetene i bandet, det tar bare tid å finne ut hvordan bandet skal høres ut på et mere komplett stadium.


6.5/10