Red Stream (2016)
Black Metal

Tracklist:
1. Deformed and Bloated
2. To Nothing You Shall Become
3. Between the abyss and Beyond
4. Both Feet in the Grave
5. The Beat of Your Demise
6. As the Rope Ate Its Way Through the Flesh
7. Crushed, Spat Out and Fogotten
8. He Dragged His Shadow Across the Land


Sjodogg


Liknende band

 

Sjodogg "Som En Øks I Hodet"

Omtale - 02.02.2016 - Skrevet av: Asgeir Vel, Sjodogg er ett navn som lenge har hunget over hodet mitt, men faktisk aldri fått sjekket skikkelig. Grunnløst føler jeg det er, og bandet viser seg å kunne sine saker godt nok -så det var faktisk ganske greit å få hørt inn bandets nye plate «Som En Øks I Hodet». Den trengte mange runder for å sitte, men når den omsider satt -så ble den værende også.

«Som En Øks I Hodet» brøles det i forkant av at førstelåta «Deformed and Bloated» settes igang. Det er ett fyrrig spor som helt klart drar skiva godt igang. Det er nok kanskje ikke før andrelåta «To Nothing You Shall Become» jeg begynte å få virkningen av plata. Det er også her man begynte å få fram styrke og svakhet i låtmaterialet -og ikke minst lyd. Jeg liker godt at det er nokså 'alternativt' preg på musikken som fremlegges. Sjodogg har helt klart å finne noe eget sted der, men det kommer nok på bekostning. Gitarene er relativt fete og det drives fra ren black metal av den villere, kalde og ukjente sort -og inn i mer atmosfæriske takter imellom. Det er faktisk en beskrivelse som holder for hele plata. Litt synd at basstrommene forsvinner litt på de raskere partiene -men ellers så får man god glid på det hele.

Det er nokså spesiell skive, og mye som skal til for å like albumet på første runde i spilleren. Den må mer eller jobbes inn -men når den omsider, så sitter den også veldig godt. Verdt å sjekke ut om du skulle være nyskjerrig på utvikling av grenene rundt sjangeren!
7/10