roadrunner (2016)
thrash/heavy metal
46 min

Tracklist:
1. The Threat Is Real
2. Dystopia
3. Fatal Illusion
4. Death from Within
5. Bullet to the Brain
6. Post American World
7. Poisonous Shadows
8. Conquer or Die (instrumental)
9. Lying in State 10. The Emperor
11. Foreign Policy (Fear cover)


Megadeth


Liknende band

 

Megadeth "Dystopia"

Omtale - 28.01.2016 - Skrevet av: Løhre Vic Rattlehead pryder stolt det beste albumcoveret de har hatt på evigheter, og setter høye forhåpninger til hva som befinner seg på innsiden! MegaDave fortsetter å gi ut nye Long Play`s i hyppig tempo, noe som er til stor glede for meg personlig siden de har vært en av mine favoritter helt siden jeg hørte "countdown" for første gang i 1993.
Det har aldri gått mer enn 3 år mellom albumutgivelsene til Monseur Mustaine, og han er nå faktisk oppe i studioalbum nr. 15 siden den førstefødte "Killing is my business" fra 1985.
Det i seg selv krever ikke nødvendigvis stående applaus, men jeg vil forære min største bøtte med respekt til Dave for at han har greid å holde gjennomsnittskvaliteten såpass høy.
Alle platene siden "system has failed" fra 2004 har etter min mening gått under samme oppskrift, og selv om det har vært byttet ut en del av kokkene underveis,
så har det vist seg å ikke gi alt for store utslag så lenge det er hovedmannen selv som lager manus.
På den nye "Dystopia" som kom ut nå på fredag så er det både ny gitarist og ny slagmann,
henholdsvis fra Angra og Lamb of God, og de sklir rett inn uten at det nesten er merkbart.
Vi har lært oss til at Dave vet og plukke sine disipler, og han styrer de med såpass jernhånd at resultatet blir uansett ganske så trofast til arven etter at det har passert gjennom Megadeth-kverna.
Megadeth anno 2000-tallet har altså holdt god kok etter min mening, derimot var det noen kalkun-låter på siste album som kunne tyde på at kreativiteten var i ferd med å renne ut,
men med Dystopia puster jeg lettet ut, for her er de så definnitivt back on track.
Det er hårete og hardt as ever, og på høyde med den fin-fine "Endgame" fra 2009.
Forfriskende og deilig å høre at Dave med sine snart 55 år opprettholder trøkket og intensiteten,
og selv om han har funnet seg noen favoritt-grunnchorder de senere årene som gjentas ganske så titt og ofte med litt forskjellig forkledning,
så mestrer han oppgaven med å få det til å høres ganske så friskt ut, selv om det ikke er noen store overraskelser som venter deg.
Dystopia er ganske enkelt en solid fortsettelse av den sounden de har utviklet på de siste 5-6 skivene, og det er alt hva jeg ønsker meg av Megadeth.
Don`t fix what aint broken.
Er man skeptisk til å investere i Dave og hans nye ensemble så bare spill av tittelsporet,
og da formoder jeg at handlefingrene får fart på seg.
Dystopia havner på en god 8`er hvis jeg skal sette den opp imot "Countdown" (som i min bok er en av de ytterst få album jeg kan stemple med karakter 10),
men jeg synes den fortjener enda litt ekstra ros med tanke hvor langt ut i karrieren de befinner seg.
Great work, Dave the brave.
9/10