Dark Essence (2015)
Viking Metal

Tracklist:
- Helheim 9
- RaunijaR
- Åsgards Fall 3
- Åsgards Fall 4
- Odr


Helheim


Liknende band

 

Helheim "RaunijaR"

Omtale - 04.01.2016 - Skrevet av: haavard Helheim pleier jo som alltid å være et trivelig gjenhør, og til tross for at åpningen på "RaunijaR", som faktisk nå er deres åttende album, er ganske nære å få fullstendig slakt, så kommer det seg betraktelig, og viser etterhvert at bandet fortsatt leverer.
Fire år har gått siden den storslagne "Heiðindómr ok mótgangr", som for meg er høydepunktet i bandets karriere så langt. Og vi når ikke helt opp dit denne gangen, da det ikke er like stilsikkert. En ting er den ganske så pussige starten med "Helheim 9" som ikke hverken fenger eller ligner på resten av plata. Men også litt av vokalbruken denne gangen fremføres noe mere stakkato, og det mangler en slags harmoni på biter der.

Det er likevel godt det som leveres utover på plata, og spesielt oppfølgerlåtene "Åsgards Fall" del 3 og 4 er meget godt utførte. De fleste som sjekker ut plata kjenner nok sikkert bandet fra før, så de vet nok hva de får, og da tror jeg ingen vil bli skuffet, da det er akkurat så episk Helheim som det alltid skal være når de gir ut ny skive. Det er det at de siste detaljene mangler for å gjøre den like komplett som forgjengeren dog.
7/10