Nuclear Blast (2015)
Extreme Gothic Metal
56.08

Tracklist:
1. Walpurgis Eve 1:29
2. Yours Immortally 6:02
3. Enshrined In Crematoria 5:46
4. Deflowering The Maidenhead, Displeasuring The Goddess 6:53 5. Blackest Magick In Practice 6:48
6. The Monstrous Sabbat (Summoning The Coven) 1:51
7. Hammer Of The Witches 6:29
8. Right Wing Of The Garden Triptych 5:54
9. The Vampyre At My Side 5:45
10. Onward Christian Soldiers 6:59
11. Blooding The Hounds Of Hell 2:03


Cradle of Filth


Liknende band

 

Cradle of Filth "Hammer of the Witches"

Omtale - 11.08.2015 - Skrevet av: Jan-Olav Heksemesteren Dani Filth og resten av gutta i Cradle Of Filth slapp tiende juni albumet «Hammer of the Witches». Denne gangen lyder fortellingen om den grusomme heksejakten i Europa på 16 og 17 hundretallet. Tortur, forfølgelse av hekser og hvordan du lovlig kunne straffe dem.
Jeg må innrømme at jeg datt av lasset da bandet slapp «Darkly, Darkly, Venus Aversa» i 2010, med en slik omveltning ble det hele bare viss vass for min del, så noe store forventninger hadde jeg ikke da plata «Hammer of the Witches» snurret i gang.

I kjent stil starter plata med en mystisk intro før det hele sparkes i gang. Ok, det første inntrykket bærer lite negativ innstilling og interessen for mere kommer sigende. Allerede på spor tre «Enshrined in Crematoria» kjenner jeg at dette er noe helt annet enn hva jeg hørte sist fra disse britiske tung rockerne.Cradle er kjent for sine melodiøse partier, gitarriff og hyppige temposkifter, for ikke å snakke om alle vokalprestasjonene til Dani sjøl. Endelig får jeg tilbake den goden følelsen av eventyr, varulver og spøkelser som svever gjennom tåkefylt skog. Stemningen får nesten blodet til å fryse med dystre kvinne kor og orgeltoner fra graven. Her kan jeg trekke inn album som «Damnation and a Day» , «Thornography» og for ikke å snakke om stjerne albumet «Godspeed on the Devil's Thunder».

Cradle fans vil like ikke bli skuffet, jeg er meget fornøyd og håper de fortsetter i denne retningen fremover.

Passer best til øl og froskelår

Jan-Olav
8/10