Indie Recordings (2015)
Rock

Tracklist:
- Hva Vi Elsker
- Trøst
- Forevig og Alltid
- Utopia I Mine Armer
- Til Verdens Ende
- Tenn Alle Lys
- Deus
- Monokrom
- I Mitt Hus
- Hvit Stjerne Hvit Støy


Seigmen

 

Seigmen "Enola"

Omtale - 17.04.2015 - Skrevet av: haavard 90-tallet var litt spesielt på den måten norske band ble ikonisert i sitt eget land. Seigmen og Motorpsycho var to av rockens fremste aktører under tiåret, og mens Motorpsycho har blitt som en endeløs lang triumfferd så slukket Seigmen ilden etter sitt noe middels "Radiowaves" album i 1997. Til tross for ett par reunioner i etterkant skulle det ta 18 år før bandet fant det for godt å gjøre ei helt ny skive.
"Enola" er dermed ei skive som har stor fallhøyde, hvor endel av fansen fra gammelt av har falt fra, og hvor ligger de egentlig musikalsk denne gangen ?
Albumet virker i første åndedrag som en liten hyllest til sitt eget sound fra midten av 90-tallet, noe rundt der "Metropolis" og "Total" befant seg. Melankolsk og smått mystisk, samtidig som det er kanskje noe litt pompøst over det, hvor bandet tidvis kanskje virker for selvsikre.

Men der albumet er på sitt beste så er Seigmen kvalitetsmessig på godt nivå også tjue år etter glansdagene. "Trøst" er en tidlig appel til fansen om at de holder seg godt. Men der den på en måte etablerer forventninger så holder de ikke samme kvalitet utover plata. Noe ujevne låter blir det, kanskje litt for mange, men de tendenserer hele veien til å kunne skrive gode og fengende låter, men som på ett vis kanskje blekner litt i lyset av hva bandet har gjort forut. Så kanskje det på en måte betyr at bandets sound ikke tjener dem selv så godt lengre ?
Så jeg har fått ett litt ambivalent forhold til plata, men der "I Mitt Hus" er bra mot slutten, mens de dessverre blir noe for sørgmodige med avslutningen" Hvit Stjerne Hvit Støy".

Så hva skal vi oppsummere med ? Jevnt over ei bra skive, men de mangler liksom de store låtene som kunne hamle opp med sine eldre klassikere. Det er jo ett problem når du på en måte må konkurrere med forventningene til lytterne som allerede har ventet i tjue år på "Metropolis", del 2...
6.5/10