Non Serviam Records (2015)
Death/Black Metal
39:02

Tracklist:
01 – Hear Our Calling 1:48 02 – Of The Angel And His Orison 4:14 03 – Chariots Of The Gods 4:24 04 – E.A. Firebringer 3:35 05 – Enlil 5:12 06 – Ire Thru Fire 4:22 07 – Inferludium 1:24 08 – One In The Truth And The Truth Is One 4:18 09 – Are We The Lost Ones? 4:27 10 – Khufu Arise! 5:18

Neolith

 

Neolith "Izi.Im.Kurnu-Ki"

Omtale - 26.02.2015 - Skrevet av: Jan-Olav Den Polske metal gruppa Neolith har holdt det gående siden begynnelsen av nittitallet. Med bare tre fulle album siden den gang slipper de nå sitt fjerde 2. mars. Jeg vet om en annen polsk metalgruppe som gjør det stort i verden, så forventningene er vel litt høye.
Jeg får øynene opp for hvor stor musikk verden egentlig er når et band som har holdt det gående siden sent 80- eller tidlig 90- kommer for mine ører først i 2015.

Neolith er et slikt mystisk band. Med doom/death metal som sjanger den første tiden skulle det gå hele fem år før debut albumet «Igne Natura Renovabitur Integra» kom ut i verden. Og slik har det vært, fem, seks år mellom hver utgivelse. Kanskje er det for å holde fansen på pine benken? Faren er vel at de kan bli glemt når det tar for lang tid mellom hvert album.Men nå er de her igjen med albumet «Izi.Im.Kurnu-Ki», fem år siden forrige og de har byttet ut doom med black. Plata starter med en drøy intro på nærmere to minutter før det eksploderer i et tempo fra helvete. Heldigvis blir det ikke for mye av det gode, temposkiftene varierer fra klassisk black metal blast til den gode death grooven.

Vokalen varierer mellom en råtten mørk death vokal til en ganske sterk black scream vokal som det lukter svidd av. Råten i death vokalen har en liten piff over seg som gjør den ganske interessant. Variasjoner mellom de nevnte sjangre er vell så bra, men når de begynner å trekke inn techno elementer mister de min interesse. Data lyder og metal har ikke noe å gjøre i samme båt, i hvertfall ikke dette skipet som styres av satan sjøl. Dette er jo grov besudling av metal på høyt nivå.

Heldigvis er det kun et par spor som bærer denne sykdommen. Videre går det slag i slag med fete riff, soloer og buldrende bass trommer. En god plate for deg som liker det litt raskt, men samtidig melodisk.

Passer best til øl og krutonger.

Jan-Olav.
7.5/10