Prophecy (2014)
Metal / Progressiv Metal

Tracklist:
1. Parasite
2. Gagging Order
3. Backfire
4. The Puppeteer
5. Foreign Body
6. The Blind Lead The Blind
7. Painted Rust
8. Noose
9. War
10. Under The Same Sky


Sleeping Pulse

 

Sleeping Pulse "Under the Same Sky"

Omtale - 25.11.2014 - Skrevet av: haavard Dette er ett debuterende band som består av Mick Moss (Antimatter) og Luis Fazendeiro fra ett lite portugisisk band ved navn Painted Black. Konstellasjonen er overraskende, men like fullt effektiv, der selve musikken har blitt til i Portugal, mens det er Moss som gjør alt av vokal og også har skrevet lyrikken.
Dermed har jo bandet allerede fått stemplet fra Antimatter over seg, i og med at Moss sin stemme er såpass kraftfull og unik, og er ett uvurderlig viktig element i musikken her.
Men nå er det ikke en Antimatter-klone vi snakker om, da musikken svinger mere. Det er en pent lagt atmosfære over musikken i helhet, men der de slår seg løs så er det forholdsvis hardt, og jeg trekker noen linjer til Opeth i noen av de mere progressive konstruksjonene.

Når bandet roer det ned så er det naturlig nok ganske harmonisk og i linje med det også Antimatter pleier å levere, mest på grunn av vokalen naturligvis, men måten musikken også arrangeres på er ikke for ulik.

"Under the Same Sky" er ett godt stykke arbeid, og selv om planen bak bandet var å gjøre kun ei skive, så får vi se om det blir mere, da denne er langt bedre enn det jeg trodde det ville bli, og virker til også å fenge ser man på omtalene den får i media rundt i verden.


7.5/10