UDR Records (2014)
Heavy rock/Metal

Tracklist:
1. ‘Hello Hooray’
2. ‘House of Fire’
3. ‘No More Mr. Nice Guy’
4. ‘Under My Wheels’
5. ‘I’ll Bite Your Face Off’
6. ‘Billion Dollar Babies’
7. ‘Caffeine’
8. ‘Department of Youth’
9. ‘Hey Stoopid’
10. ‘Dirty Diamonds’
11. ‘Welcome to My Nightmare’
12. ‘Go to Hell’
13. ‘He’s Back (The Man Behind the Mask)’
14. ‘Feed My Frankenstein’
15. ‘Ballad of Dwight Fry’
16. ‘Killer’
17. ‘I Love the Dead’
18. ‘Break on Through’
19. ‘My Generation’
20. ‘I’m Eighteen’
21. ‘Poison’
22. ‘School’s Out’ / ‘Another Brick in the Wall’


Alice Cooper


Liknende band

 

Alice Cooper "Raise the Dead - Live From Wacken"

Omtale - 19.10.2014 - Skrevet av: haavard Når en av rockens store legender deler sin Wacken konsert med oss, så står tiden stille. Det var kanskje ikke helt utgangspunktet mitt etter å ha hørt audiobiten spredd over to CDr på dette slippet. Dette er altså en DVD/Blu-ray release, med CDne som bonus.
Etter audio-rundene så var jeg litt skeptisk, der Alice høres mektig sliten ut i stemmebåndene, og når en som var innom på feil tidspunkt spurte meg om det var noe rar black metal jeg hørte på. Han om det, men det var altså mye rart han leverte underveis, kanskje spesielt på hans mest utfordrende låter fra glam-eraen, nemlig "Poison" og "House of Fire".

Men jeg bega meg ut på det visuelle, og da får straks pipa en annen lyd. Alice Cooper har entertainment stående som sin oppleste leveregel, og det er her han leverer. Ett ganske så fett show drar han ut av ermet som om det er den letteste sak i verden.
Selvfølgelig drar han på årene, og det er nok ikke lenge igjen av karrieren, men det han står for av underholdning holder i massevis sett i forhold til femti år yngre konkurrenter i bransjen.
Han vet å levere, og samtidig vet han hvordan han skal gjemme endel av det som kanskje ikke fungerer optimalt lengre. For eksempel har han ett backing band som nok er valgt etter deres evne like mye musikalsk som det å showe, og selv om musikken langt fra skriker etter tre gitarister, så fyller det ut scenen, og lar ikke savnet av seg selv på scenen virke nevneverdig viktig når den likevel fylles ut med noe som skjer der.

Litt trekk for at det tar litt tid før vi virkelig kommer i gang, for det er litt kjedelig å starte konserten i dagslys. Men utover så blir det bedre og bedre, og jeg klarer enkelt å se gjennom fingrene med det som mangler her, da konserten også er veldig effektivt filmet, som gjør opplevelsen bedre.

Jeg ble imponert, spesielt etter å ha hørt audio-biten først. Det skulle kanskje ha vært vurdert å fjerne den muligheten på dette slippet, men...
7.5/10