Selvfinansiert (2014)
Post-Metal
70+

Tracklist:
- One Death and the Kings
- Verity
- Darkens the Will
- Frontier
- Enlivened and Sworn
- Monolith


From Beneath Billows

 

From Beneath Billows "Monolith"

Omtale - 11.03.2014 - Skrevet av: haavard Dette er et Oslo band som kan post-rocken sin. Evt post-metalen om du heller vil. Og er du ikke lei av å høre at jeg nevner Cult of Luna om alle slike band, så får du det en gang til her, til tross for at From Beneath Billows har tatt det steget ned og er mere dvelende og nesten cinematisk. Og på sitt beste så er dette fryktelig bra, der det dreier seg smekkert gjennom låtene, til tross for at tålmodigheten må ta en støyt med at fem av de seks låtene er over 10 minutter (og vel så det!), og at det er en grense for hvor rolig man skal klare å balansere slik musikk på.

Men de klarer det jevnt over veldig bra, og jeg kjenner jeg får litt nyere Mogwai feeling i den måten det balanserer mellom melankoli og substans, til tross for at det musikalsk er et godt stykke fra.

Lengden er dermed både bandets styrke og fremste fiende, for albumet blir også litt langt med over 70 minutter, og det er for mye. Men det er som sagt så bra på sitt beste at jeg nok ikke vil la denne støve ned over lengre tid. Og til å være et norsk band i sjangeren ? Imponert!
7.5/10