Nuclear Blast (2014)
Extreme Metal
44:17

Tracklist:
1. Blow Your Trumpets Gabriel 4:25 2. Furor Divinus 3:06
3. Messe Noire 4:04
4. Ora Pro Nobis Lucifer 5:35
5. Amen 3:49
6. The Satanist 5:33
7. Ben Sahar 5:34
8. In The Absence Ov Light 4:58 9. O Father O Satan O Sun! 7:13


Behemoth


Liknende band

 

Behemoth "The Satanist"

Omtale - 05.03.2014 - Skrevet av: Jan-Olav Den siste dagen i januar 2014 slapp våre polske venner i extrem metal bandet Behemoth sitt 10. album «The Satanist». Med norsk black metal som inspirasjon fra sykehussengen har Nergal og resten av gutta klart å spikke frem en alle tiders skive.
Alle vet jo at Nergal har slitt litt med ryggen i det siste. Mange trodde faktisk det var slutten for Behemoth, men mørkets herre returnerer med noe litt utenom det vi kjenner til.

Herligheten starter med et enkelt riff og noen klunkinger på trommene her og der. Vokalen har en form for musikalsk prat der Nergals stemme er både mørk og dyster slik vi kjenner den. «Blow Your Trumpets Gabriel» som første sang heter, har en oppbygging som gir meg frysninger. Det braker løst med ekstreme tempoer og taktskifter, men jeg vil si at Behemoth kanskje har gått litt mere bort fra den ekstreme biten og flettet inn mere melodiske partier på dette albumet, og det er ikke i en negativ forstand.«The Satanist» er fullspekket med fengende riff, ekstremhet og groovye toner. Igjen har Polsk black metal satt sine spor i metal verden. Behemoth beviser nok en gang at de er en av verdens største metal band og at det skal mere til enn en ussel ryggmargstransplantasjon for å felle disse gutta.

Jeg kunne sittet her å skryte av albumet i lange tider, men det ville bare vært bortkastet tid for deg som leser når du heller kan høre albumet selv. Albumet har ni knallsterke spor, det eneste jeg må sette fingeren på er at det kunne vært en tre fire spor til. Plutselig var albumet ferdig, men jeg vil høre mere. Dette er nok en ny begynnelse for Nergal, Orion og Inferno.

Favoritt spor. Hele albumet!

Passer til øl og gåselever
10/10