Aural Music (2014)
Black/Døds metal
32.19

Tracklist:

1- Nekrosis 2- Leviatan
3- Fordømt
4- Håpløs
5- Dømt til Frihet 6- Skjærsild
7- Der Untergang
8- Svarte Flammers Aske
9- Avskjed


Horizon Ablaze

 

Horizon Ablaze "Dødsverk"

Omtale - 22.02.2014 - Skrevet av: Jan-Olav Vold, død, ødeleggelse og mord. Jepp, det er temane til death metal bandet Horizon Ablaze fra Kristiansand. Med tidligere medlemmer fra blant annet 1349, Blood Red Throne og Absu er forventninge kansje litt over middels. Albumet «Dødsverk» som kommer 25.02.14 er deres andre studio album og forhåpentligvis ikke det siste.
Plata starter med en forrykende fet intro der vokalist Andre Kvebek starter å gjenta noen ord om ondskap og sinne fra mørk growl til skrikende black vokal.

Så braker helvette løst med blast beats og det som hører med til ond musikk. Med norsk tekst skifter Andre mellom den dyp, morbid growle vokal til en satanistisk black metal vokal. Låtene skifter mellom å blåse av deg skallen og til å få den gode death rytmen til å vrikke på hodet.
Det er en salig blanding av death og black på «Dødsverk» og plutselig kommer det også et jazz parti på den en låta «Dømt Til Frihet» som jeg ikke er forbret på i det hele tatt. For meg blir dette litt for sært, men for all del, helt greit.

Resten av plata veksler mellom de to sjangerne som tidligere er nevt, og jeg begynner å lure på om de ikke ble helt enigi i hvilke sjanger de skulle ta, så de kjører vi like gjerne på med en blanding av begg. Det blir litt som å høre to forskjellige band på samme plate.

Lyden synes jeg kunne vert hakket bedre på trommene, basstrommene er dype og tunge men jeg syns resten er litt halvferdig. Ellers så er «Dødsverk» en helt grei plate, jeg blir ikke overbegeistret, men såpass begeistret at jeg garantert kommer til å følge dem videre på deres voldelige vei mot rikdom og berømmelse.

Passer best til øl og vossafor

Favoritt spor: Der Untergang

Jan-olav
6/10