AFM (2013)
Heavy metal

Tracklist:
1. Steelhammer
2. A Cry Of A Nation
3. Metal Machine
4. Basta Ya
5. Heavy Rain
6. Devil’s Bite
7. Death Ride
8. King Of Mean
9. Timekeeper
10. Never Cross My Way
11. Take My Medicine
12. Stay True
13. When Love Becomes A Lie
14. Book Of Faith


UDO


Liknende band

 

UDO "Steelhammer"

Omtale - 10.07.2013 - Skrevet av: Jan-Olav Vår gamle tyske venn Udo Dirkschneider har enda krutt nokk til å lage god musikk, men hvor bortskjemt er vi med hits fra denne karen og når tar det slutt? UDO har siden debut skiva ”Animal House”(87) gitt oss ”Timebomb”(91) Old School fra ”Holy” (99), storsuksessen ”Matercutor”(07) og den moderniserte ”Rev-Raptor”. En god blanding av både oppturer og ned turer. Plata "Steelhammer" som han kom med 24. Mai 2013 gir oss akkurat det, oppturer og ned turer.

Plata starter med tittelsporet ”Steelhammer” som er en forrykende god låt. Jeg kjenner med en gang igjen den typiske Udo sounden. Det er som man hopper tilbake til 90 tallet igjen med de tre første sporene, tittelsporet ”Steelhammer”, ”A Cry Of A Nation” og ”Metal Machine”.

Men så virker det som om Hr.Dirkschneider fikk et illebefinnende på låta ”Basta Ya”, selve riff og takter er grei, men herregud. Spansk tekst? Nei, det var ikke noe for meg i vertfall. Så etter den nedturen kommer det av alle ting en ballade etterpå, ”Heavy Rain”er en klassisk piano ballade med strykere i bakgrunnen, og med en stemme som ikke er egnet til ballader så blir heller ikke denne noen høydare.

Videre bygger plata seg opp igjen, og jeg blir igjen presentert for den Udo jeg kjenner fra før. Bortsett fra et lite feilskjær til på spor 13”When Love Becomes A Lie” blir jeg servert med herlig heavy metal.

Helt klart en must have plate fra den lille tyskeren dette. God heavy er det ikke alle de gamle helter som klarer å servere oss i dag som de gjorde så godt en gang for mange år siden. Men Udo har klart det.

Passer best til øl og wasabi nøtter.

Trollhammer

7/10