Utgivelsesr: 2013
Melodisk black metal
37:31

Tracklist:
1. Eternal Dreams
2. A Vision of Horrors
3. Heretic Chaos
4. Hell Enthralled
5. Through Sinister Nightfall
6. Heimferd
7. Slagmarken Norge


Blåhø

 

Blåhø "Through Sinister Nightfall"

Omtale - 30.06.2013 - Skrevet av: Asgeir Blåhø er ikke gamle prosjektet, og debuten Through Sinister Nightfall ble sluppet tidligere i år. Med seg som session har Anders og Henry med seg ett godt knippe kjente og mindre kjente folk: Leif Johan Godø, Jarle Byberg, Ole Nordsve, Kenneth Øvrevoll, Erlend Antonsen.

Stilen er melodisk black metal med en smule folketoner som er flettet godt inn. Det er mye som kommer av mulig inspirasjon som bandet kan ha hatt -deriblant Arcturus og Windir som to hovedelementer.

Fra førstelåta så føler man på sett og vis at det meste funker. Det er kanskje litt av samme preget som debuten til Arcturus; litt luftig og diffus lyd som gjemmer unna blant annet bass og diverse gitar-partier, men det passer bandets profil på ett eller annet merkelig vis. Veldig bra jobba av Ole som ligger helt fremst i lydbildet sammen med vokalen.

Anbefalt låt: "A Vision Of Horrors" samt tittelsporet. Håper at det fremdeles er liv i prosjektet -og at det allerede jobbes mot en ny release!

7/10