Gojira "The Flesh Alive"

Omtale - 15.06.2012 - Skrevet av: Tore Franskmennene kommer, og de tar ikke fanger! Etter 16 år i tjeneste kommer de nå med sitt andre audiovisuelle livedokument i form av en heidundrende livepakke. Gojira har rukket å skape seg et navn på nokså kort tid. Selv om deres unnfangelse skjedde i 1996, var det ikke før i '99 da de skifte navn fra Godzilla til Gojira at ting begynte å skje. Så fra deres første offisielle utgivelse i 2001, via tre studioalbum og et livealbum, til i dag har de tatt stormskritt innen metallverdenen.

Denne andre liveskiven er nokså innholdsrik. Her for man 2,5 timer med opptak fordelt på 3 konserter, pluss en times dokumentar. Det eneste jeg finner litt merkelig er at de to lengste konsertene har mer eller mindre identiske sett. Det som skiller de to er produksjons-kvaliteten. Den ene er virkelig blitt jobbet med, noe man både ser og hører. Det visuelle har blitt bearbeidet med med fancy klipping og mye effekter som gir mye til opplevelsen.

Prestasjons-messig er det ingen ting å rynke på nesen for her i gården. Dette bandet er tight som et vel-oljet maskineri og bandet gir alt på scenen. De er knaldharde fra start til slutt og vokalisten, Joe Duplantier, får faktisk ordene, merci beaucoup til å høres barske ut. Ingen liten bragt dette.

Låtutvalget dekker alle fire studioalbum, men hovedvekten er selvfølgelig på sist utgitte "The Way of All Flesh".

Denne pakken er nok et must for fansen, men jeg synes også at det virker som en grei introduksjon for oss andre. Den kan lett holde deg varm frem til 26. Juni da Gojira slipper sitt femte studioalbum, "L'Enfant Sauvage".
7.5/10