Nuclear Blast (2012)
Progressiv Metal

Tracklist:
- I Am Colossus
- The Demons Name Is Surveillance
- Do Not Look Down
- Behind the Sun
- The Hurt That Finds You First
- Marrow
- Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion
- Swarm
- Demiurge
- The Last Vigil


Meshuggah

 

Meshuggah "Koloss"

Omtale - 11.04.2012 - Skrevet av: haavard Argghh, i utgangspunktet klarer jeg ikke helt det Meshuggah holder på med i lengden, men likevel så er det så strålende utført! Så presist, teknisk og kalkulert at det er ingen i samme sjanger som engang kan nærme seg.
Og det er naturlig at ei plate som "Koloss" tar tid å høre seg inn i, og jeg merker selv at jeg løsner veldig opp fra det jeg hørte som utgangspunkt når jeg startet med å ta fatt på denne. Så fra å synes at det var for tungfordøyd materiale og enkelt å greit bare måtte legge den unna i flere dager før jeg kunne ta den frem igjen, så gikk det seg gradvis til. Og idag så er den også kommet opp over kvaliteten "Obzen" hadde. Bra album det og når det kom til stykket, men likevel er "Koloss" som tittelen sier, en koloss som hvis man bruker riktig mengde tid på, så er det nesten umulig å kunne mislike det.

Jeg har dog alltid lurt på hvor Meshuggah vil gå med hvert album, for hver gang tror jeg det ikke kan ta bandet til neste nivå. Og hver gang tar jeg vel feil, for det dukker alltid opp noe nytt i fremtoningen til bandet, som hver gang bare skyter bandet frem i elitedivisjonen over ekstrem-metalen. Dermed er det umulig å ikke også omtale bandet som en av de aller viktigste for metalens utvikling de siste tjue årene, og det er noe bandet absolutt må være stolt av.
7.5/10