Dark Essence (2011)
Viking Metal

Tracklist:
- Viten og Mot (sindighet)
- Dualitet og Ulver
- Viten og Mot (stolthet)
- Madr
- Viten og Mot (Årvakenhet)
- Element
- Naudr
- Viten og Mot (Bevissthet)
- Helheim 8


Helheim


Liknende band

 

Helheim "Heidindomr ok Motgangr"

Omtale - 25.08.2011 - Skrevet av: haavard Den forrige EPn til Heiheim viste tegn til storhet, og med "Heidindomr ok Motgangr" så viser bandet frem en side ved seg selv de ikke har klart å tatt helt ut tidligere. Det er rett og slett nærmest fantastisk den monumentale og prektige følelsen man får av denne plata, og presseskrivet har helt rett i at "this is viking metal as it should be!".
Så når det er sagt så har det tatt bandet lang tid å komme hit. Fra de tidligere Black Metal albumene av heller ymse kvalitet, til det mere episke men fortsatt ufullstendige og litt halvhjertede av viking metal. Men nå virker det til at de har klart det siste steget mot å skrive episke låter over hele linja som holder mål. Både den bombastiske produksjonen og bandets utøvelse gnistrer, og fra start til mål holder plata faktisk vann.

Hvis du vil bli overbevist direkte så er det bare å sjekke ut låta "Viten og Mot (Stolthet)" som har ett av de mest minneverdige riffene i manns minne innen sjangeren. Dette er ett strålende album som forhåpentligvis vil få den oppmerksomheten det fortjener.
8/10