Firebox (2011)
Groovy Heavy Metal

Tracklist:
- Fide Et Venenom
- The New Clergy
- Drowned in Rubicon
- The Goat of Cavities
- Harnessed to Soil
- Idle
- Enshrined and Incorporated
- Luddite Forces
- N+1
- Antebellum
- Killing Stubborn
- Solenoids


Ahma

 

Ahma "Crooked Issue"

Omtale - 27.05.2011 - Skrevet av: haavard Etter 16 år og kun med en EP i lomma, da skal vi nok ikke glede oss for mye til neste gang finske Ahma kommer med noe nytt. Men ihvertfall er debut fullengderen "Crooked Issue" her, som er ganske bra saker. Litt spilleglede gir liksom en liten ekstra piff for slike band som enkelt og greit tar for seg rocken og bare spriter den opp litt.
Bandet får meg innpå tanken om ett skitnere og upolert Monster Magnet, som jeg forøvrig synes siste fullengderen var aaaaltfor renvasket hos. Denne typen rock skal svinge, se for eksempel hva Entombed gjorde når de nådde sitt punkt der de bare traltet inn i denne sjangeren. Da var det tungt og fengende og kompromissløst, og det sier jeg ikke nei til. Men tilbake til finnene, det er ikke uten grunn at disse to bandene blir dratt frem i sammenligningen, da Ahma er litt av begge, men mest av seg selv der de ser ut til å gi faen i hvordan de egentlig høres ut.

Sjekker du ut andre låta "The New Clergy" så er det nok den beste indikasjonen på hvordan plata høres ut, og er også ei låt bandet kan være stolte av. Jeg liker egentlig plata ganske så godt jeg.
7/10