Peceville (2010)
Horror Black Metal
1:02:26

Tracklist:
1. The Cult Of Venus Versa
2. One Foul Step From The Abyss
3. The Nun With The Astral Habit
4. Retreat of the Sacred Heart
5. The Persecution Song
6. Deceiving Eyes
7. Lillith Immaculate
8. The Spawn of Love and War
9. Harlot on a Pedestal
10. Forgive Me Father (I Have Sinned)
11. Beyond the Eleventh Hour


Cradle of Filth


Liknende band

 

Cradle of Filth "Darkly, Darkly, Venus Aversa"

Omtale - 18.10.2010 - Skrevet av: erlend Da er det duket for den 9. fulllengderen til Cradle of Filth. Etter en mildt sakt fartsfylt karriere med intriger, utskiftninger, bannlysning av merchendise osv har de krabbet opp til album ni, sammen med en drøss EPer, demoer og 3 DVDer.
Cradle har vel alltid kjørt på med konsept album, og det er ikke noe nytt med “Darkly, Darkly, Venus Aversa” heller. Nå tar de for seg vår kjære Adams første kone, Demoness Lilith, og i ren og pur Cradle glede blander de det sammen med sex, blod, okkult myte til det de selv kaller; “darkly
erotic nightmare set to their unique scope of supreme vampyric metal”
Ikke verst den beskrivelsen der….Men, klarer de å levere varene?
Det er vel bare å tilstå at jeg ikke er en stor fan av Cradle of Filth. De har hatt sine perioder, mye ødelagt av Dani sin ekstremt irriterende hylevokal, men småting her og der og i små doser så kan man jo overleve en låt eller to.
“Darkly, Darkly, Venus Versa” skal i følge presseskrivet være deres raskeste og mest brutale album up to date…Da tror jeg faktisk de har sendt meg feil album…Eller så tror jeg Dani må høre gjennom sine tidligere album og finne ut hva han gjorde for 15 år siden. De serverer i kjent stil sin horror aktige metal, med pompøse orkestralske, symfoniske partier, tempo variasjoner og damevokal.

Altså ikke noe nytt, og jeg synes albumet blir dårligere og dårligere ettersom jeg hører på det. Det hele virker i overkant overfladisk, uten noen overraskelser. Men med låter som “Lilith Immaculate” og “The Spawn of Love and War” skulle de gått sammen med Tim Burton og lagd metalversjonen av Nightmare Before Christmas.

Det store spørsmålet som gjenstrår er vel om de kommer seg til det 10. albumet. Men pengemaskinen og produktet Cradle of Filth legger nok ikke opp riktig enda. Så lenge Dani står oppreist kommer han vel til å fortsette med sin “supreme vampyric metal”.

4.5/10