Dark Essence Records (2010)
Sogndals Metall
01:10:23

Tracklist:
1. Ei fane svart
2. Endesong
3. I, the damned
4. Our fate, our curse
5. Helvetesfossen
6. Oske og innsikt
7. Kjettar
8. Bragder i stein

9. Fall of Man
10. Transcendental Journey
11. Attergangar
12. Når Enden Er God


Cor Scorpii


Liknende band

 

Cor Scorpii "Monument"

Omtale - 29.06.2010 - Skrevet av: Asgeir Kort forklart innledningsvis så er grunnlaget til en ny anmeldelse av «Monument» (2008) skiva til Cor Scorpii en repress som inkluderer demoen «Attergangar» (2005). Jeg har tidligere sett endel anmeldelser av skiva og det har alltid virket som om bandet har kontroll på det meste, nå har jeg endelig derimot fått hørt skiva – og kan faktisk si meg dels enig.
Cor Scorpii er en drøss musikere som har masse historie fra Windir, Vreid osv. Ingenting jeg hører på til vanlig er såpass egenartet som akkurat denne Sogndals metallen, men av alle disse tre som er nevnt så langt så kunne vel bare Cor Scorpii som hadde vært i faresonen for å bli spilt jevnlig på hjemmefront. Ikke har jeg noensinne hørt noen utom Sogndal som klarer å skape det samme og det samme fenomenet har gitt meg noen heftige timer bak høytallerne iløpet av høringene...

Det er mye man kan trekke frem fra «Monument» men vil gjerne fatte meg i korthet med å nevne piano i introen som gir litt nasjonale toner med litt fin spraking i bakkant. På låta «I, The Damned» og «Helvetesfossen» hvor sistnevnte er en instrumental, finner man også endel fine riff og løsninger som er unikt med gutta fra Sogndal, så må absolutt si meg fornøyd med denne re-utgivelsen. Mye drastisk feit musikk, god stemning og fantastisk flinke folk som absolutt burde pøse på med flere heftige utgivelser istedet for å gi ut de samma låtene. Folket er sultent og vil garantert ha godt av litt mer utfoldet black metal fra oppi dalstrøkene.

Sjekk også ut anmeldelsene av "Attergangar" og "Monument" i kolonnen til venstre.

7/10