Fysisk Format (2010)
Post hardcore / metal / doom

Tracklist:
Sucorro
Horseman Woods
Taunt
Queens
As The Dead Marches, Birds Will Fall From The Sky
Kings Among Men
Gunslinger


Quiritatio

 

Quiritatio "As The Dead Marches, Birds Will Fall From Heaven"

Omtale - 04.06.2010 - Skrevet av: Robert
Det er nesten helt absurd på meg at Quiritatio ikke har fått mer oppmerksomhet enn de har gjort så langt. Bandet var tidlig ute med sin post rock / doom-greie og doserte arven fra band som Isis og Neurosis med særdeles solide egenartede impulser. Det som nesten gjør dette bandet til et unikum, spesielt i Norge, er at de er ett av få band som har eksperimentert innenfor denne sjangeren med sterk integritet. Der det virker som andre band skorter på tekniske ferdigheter, så tar Quiritatio å tøyer, bøyer, brekker og strekker sjangerens muligheter.
Til tider kan referansene gå mot Explosions in the Sky eller Mogwai, mens andre ganger strekker de seg opp i mot Mouth of The Architech og Cult of Luna, uten at det høres særlig problematisk ut. Bandet var faktisk tidlig ute med å sende gode vibes, med både den pinlig oversette debuten «Forgive and Forget» og den helt fantastiske sjutommeren i form av «Yana». På As The Dead Marches... får de inn det litt mer episke aspektet i en post rock-kontekst der ikke musikken nødvendigvis må være bygd opp etter standardmodulen; det er nesten pinlig godt å høre et band innenfor denne sjangeren som flyter på gode låter, og ikke bare effekter og lurerier. Det er sjeldent man hører et hardcore/metal-basert band drar inn strykere og kassegitar med det resultatet at man synes det var et subtilt grep.

Litt bedre timing, også i form av navn noen få stilmessige grep, så tror jeg nok dette kunne lett vært et band som hadde kommet seg opp og fram på veldig kort tid her i Norge, utrolig synd at de la inn årene på dette tidspunktet. Fysisk format har gitt ut skiva i et ikke-fysisk format, As The Dead Marches, Birds Will Fall From Heaven finner du til streaming på Spotify, nå gjelder det bare at noen får opp Forgive and Forget og Yana...
9/10