Bombworks (2009)
Melodisk Death Metal
47 min.

Tracklist:
1. Darkening Horizon 02:19
2. I Am 07:14
3. Invited War 06:38
4. Modern Truth 06:50
5. Deserted Soul 06:12
6. In the End 08:20
7. Weak 09:45


In Grief

 

In Grief "Deserted Soul"

Omtale - 27.07.2009 - Skrevet av: haavard Jeg tar vel ikke helt feil med at denne gjengen er fra Lofoten og at dette er debutplata deres. Bandet ble ihvertfall dannet i 2008, og er igrunn ganske så svenske i stilen med sin melodiske, halv-progressive dødsmetall. Det de har tatt av inspirasjon fra Gøteborg-sjangeren er ganske tydelig, gitararbeidet ligger tett opp til In Flames soundet, skjønt ikke så moderne som det svenskene gjør nå. Og også de partiene hvor synthen får mere utløp er det litt Dark Tranquillity tendenser å spore, uten at det gjør noe forsåvidt.

Og det er egentlig gitarene og synthen som holder albumet flytende, da det mangler litt piffen i resten for at det skal virkelig ta av. Det er jevnt og safe det meste her, men de helt store partiene og låtene uteblir. Derfor er det gitararbeidet som trekker litt opp, og variasjon gjør seg veldig når ikke låtene holder mål, da blir det ihvertfall ikke helt platt. Så selv om hverken de progressive partiene, clean vokalen og kanskje spesielt growlevokalen fungerer strålende, så fungerer det på begrenset vis likevel når det blir smurt sammen.

Det er greit å høre potensiale i bandet slik det ligger an nå ihvertfall, og selv om ”Deserted Soul” neppe blir husket som en klassiker, så får vi se videre hva det kan bli av bandet etterhvert.
6/10