egenutgitt (2007)
melodiøs dødsmetall
15 min.

Tracklist:
1. Departure
2. The Breath of Enceladus
3. The Cosmic Routes Unwrapped


Planet Rain


Liknende band

 

Planet Rain "Re-parture" (Demo)

Omtale - 05.11.2007 - Skrevet av: Frank “Re-parture” er en merkelig tittel på en demo, men grunnen er ganske enkel. Dette er en nyinnspilling av disse svenskenes 2dre demo av fjoråret, ”Departure”, siden de ble så misfornøyde med lyden den gangen.

Ser en på bandnavnet (og skal tenke i dødsmetall-baner) så får en kanskje litt Samael-vibber, jeg fikk i hvert fall det når jeg først så denne demoen. Og når låta ”Departure” fikk satt seg i ørene så hørte jeg litt vibber også. Litt sånn gammel sveitserost da, før det ble hel-digitalt og hel-speisa. Synthen er forholdsvis fremtredende, men jeg sier ikke at dette er Samael opp av dage, for det er det på langt nær.

På demoens to andre spor er det da også mer typisk svensk døds/black metal som gjelder, ikke ulikt Dawn, og spesielt ”The Cosmic Routes Unwrapped” gir meg en sånn deilig sen ’90-talls feeling.

Vokalinjene utøves tidvis like fort som det en gang gjorde i Bethzaida, for de som kjente til det bandet.Det følger også med en halvmorsom video til ”tittellåta” og alt i alt var dette en finfin introduksjon til et band en kanskje blir å høre mer av i årene som kommer.

Mens en snakker om merkelige navn (se øverst) så er det nok en fordel med den bindestreken i hjemmesideadressen. Noen kunne lagt trykket feil og misforstått det slik at bandet er over gjennomsnittet interessert i transportmidler - plane, trains, we? ;-)

Bandet har for øvrig en flunkende ny demo innspilt nå, og har lagt opp clips og et par ful(l)e sanger i mp3 på hjemmesiden, se for øvrig adresse under.

www.planet-rain.net

myspace/planetrainswe
7/10