Nuclear Blast (2007)
death metal

Tracklist:
01. What Can Be Safely Written
02. As He Creates So He Destroys
03. Ithyphallic
04. Papyrus Containing The Spell To Preserve Its Possessor Against Attacks From He Who Is In The Water
05. Eat Of The Dead
06. Laying Fire Upon Apep
07. The Essential Salts
08. The Infinity Of Stone
09. The Language Of The Shadows
10. Even The Gods Must Die
11. As He Creates So He Destroys [instrumental version] [Digipak bonus]
12. Papyrus Containing The Spell To Preserve Its Possessor Against Attacks From He Who Is In The Water


Nile


Liknende band

 

Nile "Ithyphallic"

Omtale - 15.09.2007 - Skrevet av: Nile har forlengst funnet sin egen stil, og det er derfor ikke noen store overraskelser å finne på deres nye album ”Ithyphallic”. Det er selvsagt et tveegget sverd å være bundet opp til noe så egenartet som Nile’s dødsmetal er. Som Cannibal Corpse er det lett å avfeie de nye skivene som mer av det samme, og i bunn og grunn er det kvaliteten på låtene som avgjør om det er en ny schläger eller bare ei ny skive. Deres forrige album fikk en relativ kort spilletid her i huset med en gang den kom og det var ikke før et år etterpå at jeg fikk utløsning og innså hvor fet den var. Når Nile slapp årets verk var entusiasmen nokså lav skal innrømmes. Det leses en del blandede kritikker også, så det ble aldri førstepri på innkjøpslista. Men når den først handles inn og puttes i spilleren skjer det noe. Smilet løsner og sannelig min hatt for ei skive!![/b]

Det er nå 6-7 uker siden og skiva befinner seg trygt inne i dvd-spilleren i skrivende stund. Der har den stort sett befunnet seg det meste av tiden. Det første jeg gjør når jeg våkner er å rusle ut på stua og fyre opp skiva. Alt av morgenstell utføres til tonene av ’As he creates so he destroy’ og ’Ithyphallic’. Det er ikke få morgener jeg har slengt ræva på trampjernet ( i plaskregn selvfølgelig) og syklet av gårde med Nile på hjernen. Det er ingenting som å sykle klokka halv sju på vei til jobb mens en under sykkelhjelmen roper ut’annoint my phallus with the blood of the fallen’. Tittelsporet, ’Eat of the dead’, ‘Papyrus Containing The Spell To Preserve Its Possessor Against Attacks From He Who Is In The Water’, her er det mange godlåter.

Nile har aldri helt truffet blink med produksjonen tidligere. Enten har det vært litt for gjørmete, eller som sist gang, litt i overkant klinisk. Men denne gangen er det fett som fanden. Det låter tungt, klart og mørkt. All ære til Neil Kernon som har mikset skiva. Som ei dødsmetal-skive er det bare Cephalic Carnage som utfordrer denne så langt i 2007. Det er nemlig ingen tvil om at denne skiva kommer til å befinne seg rimelig høyt oppe når året skal summeres opp.

Det er skiver som denne som minner meg på hvorfor jeg i utgangspunktet hørte på dødsmetal. EAT OF THE DEAD!!!!!
9.5/10