Omvina Records (2006)
Drekka Metal / Umpa Metal
45:46

Tracklist:
01.Legendarisk ØL
02.Brakebein
03.Utmarschen
04.PiratKriegen
05.Den åpne sjø
06.Das MeerUngeheuer
07.Essenfest
08.Inni den grotte…
09.Illantergesteignung
10.PresteFeste
11.Yameeka
12.Skogsgjensyn
13.Egen Mjød, Heidunder Mjød!


Trollfest


Liknende band

 

Trollfest "Brakebein"

Omtale - 13.07.2006 - Skrevet av: JanRoger Da jeg fikk den forrige skiva til Trollfest, ”Willkommen Folk Tell Drekkafest”, må jeg innrømme at jeg ble tatt litt på senga. Presseskrivet og annen lesning på nettet hentydet at dette hadde mye til felles med umpa-metal og da bl.a Finntroll, da rynket jeg litt på nesa for av det de har laget er det lite jeg finner fonøyelig. Snakk om å få sine fordommer og mistanker motbevist da gitt! Ok, det er litt umpa og det finnes tilnærmelser til ”Finntroll-stilen” om en kan si det, men det var liksom så mye Norskere og så mye morsommere! Ja, jeg strakk meg langt oppå poengskalaen og skrøyt gutta langt oppi skyene for det var rett og slett ei skive som jeg kunne ha glede av både til hverdag og fest – og storfylla! Les omtalen av Trollfest’s debut her på Metal Norge dersom det skulle være av interesse.

Oppfølgeren synes jeg dessverre ikke klarer å imponere slik debuten gjorde, ikke har de like gapskrettende humor samt at de mangler låtene som skiller seg ut som man legger merke til og går og nynner til eller husker tekstene på pga det artige innholdet.Sånn ellers går det meste ut på det samme på denne skiva som den forrige både musikalsk og tekstmessig, kanskje et hakk mer profesjonelt gjennomført og med litt bedre lyd nå. Det er utallige instrumenter i bruk, folketoner skraller gjennom i metall’en og de har gjort plass til litt umpa her også. Temaet er gjerne fyll og fanteri på Trollsk vis, øl og mjød og festing og skåling! I booklet’en har de i tillegg til nødvendig info laget en tegneserie som går over 9 sider om Ur-Trollet Brakebein, en liten gjeng vanlige Troll og deres vandring på letingen etter et legandarisk øl ved navn Ur-øl eller Heidunder-øl! Så man kan lett skjønne at det kan bli mye morsomheter, men det er flinke musikere vi snakker om så det er bra gjennomført.

Dessverre ikke på høyde med debuten da som sagt, men absolutt et album som kommer fram på fest uansett! Så etter oppfordring fra bandet ang. deres nye cd og tema: Les undt lytt, undt trikk opp!

Trollfest på Nett
7/10