EMI (2005)
Heavy Metal
ca 90 min

Tracklist:
1. Wildest Dreams
2. Wrathchild
3. Can I Play With Madness
4. The Trooper
5. Dance Of Death
6. Rainmaker
7. Brave New World
8. Paschendale
9. Lord Of The Flies
10. No More Lies
11. Hallowed Be Thy Name
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden
14. Journeyman 15.
Number Of The Beast
16. Run To The Hills


Iron Maiden


Liknende band

 

Iron Maiden "Death on the Road"

Omtale - 17.09.2005 - Skrevet av: haavard Det begynner å gå sånn råte i Maidens best-of og live-CDr etter hvert at min egen misnøye begynteå komme allerede for flere plater siden. Nå er de her igjen med enda en live-dokumentasjon påat bandet fortsatt er i live, men er det nødvendig ? Nei, ikke bortsett fra noen få kutt fra sistestudioplata "Dance of Death" og dessuten "Lord of the Flies" fra "X-Factor" albumet som selv om den ikke er det beste Maiden har på den plata, så er den i hvert fall ikke misbrukt på 3-4 liveplaterfra før.Ellers er det endel å sette fingeren på her, låtutvalg er jo en subjektiv ting, men å åpne med miserable"Wildest Dreams" er jo som å hive bensin på bålet når du først har enda en live-CD, og å følge oppmed utpulte "Wratchild", "Can I Play With Madness" og "The Trooper" er nok til i hvert fall gjøre meggrinete før låt fem. Men derifra og ut så er det bedring frem til slutten av første discen, nyere materialesom funker greit, selv om kanskje høydepunktene uteblir. Disc to åpner med "No More Lies" og er kanskje den låta på hele denne plata som fungerer best.Greit spilt og Dickinson er god på vokal. Det kan dessverre ikke sies om alt på plata, kanskje allerminst på "Hallowed Be Thy Name", som selvfølgelig er ei bra låt, men hvor det bare ramler sammen mednoen merkelige manøvrer på gitarene, høres ut som alt bare blir ett stort kaos til tider. Og det skal nevnes at hr. Dickinson også har gjort mye bedre konserter forut denne her fra Dortmund påhøsten i 2003, det hele virker til å være bare "enda en konsert" for bandet, og kanskje rutinen spillerdem ett puss, og lar det gå ut over oss som faktisk må høre på plata.

Iron Maiden er vanligvis stødige, men å gi ut bare flere live-album blir for dumt, spesielt nårkvaliteten er såpass svak som på "Death on the Road", som bare er enda ett kapittel i bandets kassaapperat.
Og er det virkelig nødvendig for bandet å markere at døden er iferd med å innhente dem på veien ? Trengerikke å utsette fansen for det i hvert fall...
--/10