Cradle of Filth "Live bait for the Dead"

Omtale - 30.11.-0001 - Skrevet av: Robert Jeg er blitt beskyldt for å være alt for subjektiv i mine skriverier her før, he-he. Men hvem bryr seg. Spør du meg skal en omtale være ganske subjektiv, men selvsagt også objektiv – men bare til en viss grad. Liker man ikke musikken, så liker man ikke musikken. Samme hvor kjent det er, samme hvor mange som misliker det, samme hvor de kommer fra, samme hvem som spiller i bandet, etc. Jeg liker ikke Cradle of Filth. Det har jeg aldri gjort. Hvorfor spør du meg ? Jeg liker ikke musikken – den er kjedelig. Vokalen er også ekkel. Men det er vel et slags elsk/hat-opplegg i forhold til vokalen til mr. Dani Filth. Hva skal man da si om denne utgivelsen ? Jo da, så visst. Den har et fint cover, sånn plast-slipcase og masse spennende effekter. Jeg kan kose meg og bla i bookleten i hele 2 minutter før jeg blir lei. Men det forsvarer selvsagt ikke kjøpet. Kanskje jeg er litt urettferdig nå. Saken er at jeg ville gi CoF en sjanse, derfor plukka jeg opp denne til 39 kr. Var det verdt det ? Nei – egentlig ikke. Jeg kunne jo kjøpt meg en Big Bite. Det er godt – for det er ikke musikken her. Dønn kjedelig. Dani Filth kan verken synge eller growle. Uten at jeg mistenker han for å gjøre annet enn å hyle. Det er ikke tøft å hyle, det høres heller ikke noe tøft ut, og det er strengt talt unødvendig når de allerede har med seg ei operadame.

Vi får altså hele to CD-er her. Ei liveskive, tatt opp i 2001 på (i?) Rock city - Nottingham. Jo da, de fungerer live, trommisen herjer både her og der, og vi får et par fine gitarsoloer, men alt i alt får jeg vondt i hele kroppen av vokalen. Æsj. Lyden er brillefin, ren og klar, men fakking hell. Hva hjelper vel det ? Skal jeg trekke fram enkeltlåter som står som ”favoritter” eller – minst svake spor, må jeg vel nevne ”Princial of Evil Made Flesh” og ”Summer Dying Fast”.

På andreskiva får vi en del remikser av låter, enkelte med tekno-tilsnitt, og enkelte bare remikset uten noe spesielt å bite seg merke i. Noe rehersal- og demomateriale får vi også, men det er vel maks uspennende for meg, som ikke er noe relativt stor fan av bandet. Rent objektivt er dette et dugelig livedokument med noe bonusmateriale. Rent subjektivt: Dette var kjedelig, anbefales ikke. Vi får forresten en lavoppløsningsvideo her også. Spennende.

Det er moro å slakte Cradle of Filth, fordi: Bandet kunne vel strengt talt ikke brydd seg mindre – de har et navn, og selger like mange skiver, selv om jeg hadde slaktet de tusen ganger på sida her. Og, fordi: Fans av bandet lar visst ingenting stå i veien for å kjøpe det som kommer ut av ting, tang og dilldall bare fordi det står ”Cradle of Filth” på det. Kos dere !
2/10