Audrey Horne - Det femte Element

Intervju - 05.05.2005 - Skrevet av: Eirik
Tenk David Lynch, tenk Norge, tenk metall og tenk deg en ny vri på det vi ser på som den særegne norske metallsounden. Det mentale lykkehjulet skal nå stoppe på navnet Audrey Horne. Et band som ikke klenger seg til en sjanger, men svømmer i et hav av muligheter og halv-dystre betraktninger om livet. Med fare for å la noe stort glippe mellom fingrene våre tok Metal Norge en prat med vokalist Toschie for å forstå hvilket kvinnenavn som er på leppene dine denne våren.

Gratulerer med plateslipp og flotte reaksjoner på plata fra flere hold. Er dere overasket over hvilke deler av befolkningen musikken deres appellerer til? For meg virker det som om dere kan være et band som både kunne hatt sitt lille nisjepublikum og vært store for allmennheten.


Takk for det. Vi er vel egentlig klar over at denne platen kan appellere til flere enn bare metall nisjen, og vi håper selvsagt at den skal nå et bredest mulig publikum. Vi bringer hardrock til folket, og det skal de få.

Kan dere skrive litt om historien til bandet? Hvordan kom dere sammen og gikk det raskt å finne fram til en sound dere var fornøyde med?

Bandet startet for ca 3 små år siden, og gikk raskt fra øvingslokalet til studio, til kontrakt(etter by-larm i fjor,) til plate slipp og til slutt til ære og berømmelse. Sounden vår er et resultat av at vi spilte inn, og produserte platen over en tidsperiode på et år, og vi hadde dermed tid til å eksperimentere oss frem til der vi er i dag.

Over til plata: Jeg må si at jeg ble ganske overasket over den gode variasjonen og spennet plata har. Etter en så rå start med Confessions and Alcohol-singelen må jeg ærlig innrømme at jeg trodde dere kunne komme til å flyte på en sound over hele albumet, men her har vi alt fra rask hardrock til dystrere roligere metall med seige råe gitarriff. Hva gjør dette med stemninga på plata?

Vi er et band som liker å være varierte i lyd, og låtmateriale....men har vel en spesiell forkjærlighet for de tunge, suggerende riffene. Men det er klart at en plate er mer interessant dersom den har flere dimensjoner, og det mener vi at vår plate har.

Jeg er egentlig spent på bakgrunnen for plata og hvordan sangene passer sammen. Er det en helhet i tekstene og sammensetningen av låtene, jeg synes jeg merker meg en del emner som går igjen over flere låter

Det er nok en helhet i tekstene på platen. De tar for seg de mer føkka sidene av menneskesinnet, og jeg liker vel å bruke en del av de samme type "bilder" for å illustrere sangene, dette i tillegg til at tekstene er skrevet med assosiasjoner til lydbildet vårt. fyll, faenskap og knuste hjerter m.a.o.

Spesielt Candystore setter seg i hodet mitt. Snakke-vokal og fortellinger er sterkt undervurdert i mine øyne, og tekstlinja ”Candystore, I’m shopping medicine” kan jeg ikke unngå å huske på. Er dette en kritikk av moderne lykkepillekultur?

Candystore er ikke en kritikk av lykkepillen, folk må ta det dopet, eller de ufornuftige avgjørelser de vil for å takle livets kjipe overraskelser, den er vel mer som livskvalitets-undervisning å regne. Men klart...snakke-vokal/fortelling er undervurdert i hardrocken !!!!!!!!!!!!

Sounden deres er egentlig et godt stykke forbi de fleste referanser som jeg har sett musikkjournalister slenge ut om dere. Kjennes det litt godt å få journalistene til å vri seg litt og være usikker på hvor de skal plassere dere?

Vi har fått så mange referanser påklistret i media, at man må jo tro vi er et cover-band, men jeg ser det som et tegn på at de har litt vansker med å plassere oss i den norske hardrock-bransjen, og det er jo bra...vi er på sidelinjen til det som skjer musikalsk her i landet, og her trengs det friskt blod.

Hvorfor er det nesten ikke andre band som høres ut som dere i Norge i dag? Er Norge et land med nesten bare ytterpunkter i hardrockscenen der du enten spiller ”ballerock” eller ekstremmetall?

Norge ER ballerock og ekstremmetall....vi er det femte element, og vi har fått litt pepper for å være for ambisiøs...men det er jo jævla typisk at man skal være overfølsomt klar over sine egne begrensninger, vi har ikke helt sett at vi har noen, og om en kritiker eller to skulle innsistere på å påpeke dem for oss, så kan du ta deg faen på at de snakker til døve ører.

Medlemmene i Audrey Horne spiller jo i et par andre band. Er dette bandet blitt et godt utløp for musikk dere kanskje ikke får brukt i de andre prosjektene?

Jepp, noen av oss spiller i andre band, men dette er ikke for å få utløp for musikalske frustrasjoner, men et heltidsband som alle satser stort, og tungt på, selv om store deler av pressen refererer til oss som et band..." med medlemer fra..." . På sikt refererer de nok til de andre banda på samme måte.

Hvor mye har kontakter og produsenter å si for om en plate blir godt gjennomført eller ikke? Dere har jo hatt litt amerikansk hjelp på denne plata samtidig med at Tuba er på hugget for å få promotere dere. Føler dere dere presset til å virkelig levere varene og gå rett for verdenskontroll?
Vi har hatt god dra-hjelp fra Joe Baressi og tuba, men platen hadde nok blitt bra uansett..nå er den blitt jævlig bra. Men vi føler oss ikke presset, snarere komfortable, og helt klar for å gå for verdenskontroll. Vi vet at vi kan levere varene, både i studio, og spesielt live.

Har dere fått slengbemerkninger om deres bruk av synth i lydbildet? Personlig synes jeg balansen med dette blir veldig god og instrumentet blir ikke misbrukt som mange nå til dags har en fare for å gjøre, men det er jo likevel en gruppe folk som mener at tangenter skal holde seg langt unna hardrockens arena.

Vi har bevist valgt en litt old-school keyboard bruk, som gammel FNM. Ikke noe sampling, og electronika, dette har jo denne sjangeren tynt til det pinlige....men klart, man kan jo tippe over i goth-lydbilde, og der bor vi slett ikke. Vi har vel laget et lydbilde som er breibeint og stort, minus den pinlige vegg-til-vegg synth bruken.

Dere er satt opp til å spille på Quartfestivalen på samme dag som blant andre Stonegard, Audioslave og Trail of Dead. Jeg ser for meg at dette ikke vil vært en dum dag å være i Kristiansand. Hva synes dere om line-upen generelt til Quarten og gjerne del deres tanker om hvordan det kommer til å bli å spille der?

Quart blir knallbra i år, med unntak av Foo Fighters, så er vel den solid feteste line up`n den som er i Bendiksbuta med oss, Audioslave, Stonegard og ....Trail of dead. Vi skal brenne bukta til grunn, og gi folket hardrock !!!!!!

Det var akkurat så mye jeg klarte å vrenge hjernen min for for denne gang. Noe mer dere vil nevne for leserne?

Til slutt : kidsa vet best : Bring us the head of Audrey Horne !!!!!!!!