Anti-Depressive Delivery


Liknende band

 

Anti-Depressive Delivery - Anti-Depressive Delivery - sær musikk fra sære trøndere

Intervju - 25.01.2004 - Skrevet av: Robert
Anti-Depressive Delivery er et band som står mitt hjerte nært. Det er ikke så veldig lenge siden jeg oppdaget de, men nå har de jo bare gitt ut to demoer og.. Kvalitet er nøkkelordet her, veldig sjelden jeg har hørt så kvalitetsbevisste folk, alt fra produksjon til det orale og instrumentale stemmer. Sært og godt ! Anti-Depressive Delivery er et band som står mitt hjerte nært. Det er ikke så veldig lenge siden jeg oppdaget de, men nå har de jo bare gitt ut to demoer og.. Kvalitet er nøkkelordet her, veldig sjelden jeg har hørt så kvalitetsbevisste folk, alt fra produksjon til det orale og instrumentale stemmer. Sært og godt !

Med andre ord, tiden er moden for et intervju er på Powerlord, he-he ! Uten noensomhelst formening om hvem som skal svare på dette e-postintervjuet, sender jeg det altså over, kjekt ? Jau ! Da er det vel passende at vedkommende kjører en liten presentasjon av seg selv her, hva man gjør i bandet, hva man heter, hvor gammel, hva bestemora heter, hva katta til naboen så i forrige uke, osv..


Hallois i stua. Mitt namn er Tom Wahl. I tillegg til å holde humøret oppe i trange tider, svare på i intervju, snekre cover, sende ut Cd'er osv, har jeg en mindre viktig rolle som dum bassist. Har nettopp lært meg å stemme den tynneste strengen selv, gleder meg til jeg får satt den på. Bestemora mi er 90 år, og for øvrig ikke helt i vater. For øvrig så er det 11 år mellom yngst og eldst i bandet. Regner med at enkelte i bandet allerede hadde pult når du kom til, hehe…

Knæill ! Dere har jo nettopp sluppet en demo, eller egentlig to, men den siste var en rehersal-sak. Grom den og, men den første er på besøk i spilleren ganske ofte (egentlig er de der samtidig, for de er jo på samme skive, teiten!). Uansett, noen tanker om denne ? Er den representativ for hva som kommer senere ? Liker du den fortsatt ? Noe du skulle likt å forandre ? Fyr løs !

Vel, den første demoen ble veldig annerledes en hva vi hadde forestilt oss. Da vi startet hadde vi ikke noe planer om hvilken stil vi skulle legge oss på. Vi hadde ingen vokalist heller, så da vi planla å gå i studio måtte vi sette oss ned å tenke på hvilken stemme som passet låtene. Det ble for oss naturlig å spørre Pete, da vi visste at han er en ypperlig vokalist, og jeg har da jobbet med han tidligere. Han gikk med på å gjøre en session med oss på vår første innspilling, noe vi ble veldig glade for. Det ble også klart at en kar ved navn Haakon-Marius Pettersen skulle bli med å legge noe keyboard på skiva. Resultatet ble "Voyage of No-Brain Discovery". Planen var å finne en fast vokalist etter innspillingen, men heldigvis for oss så ville Pete bli fast medlem da han hørte resultatet. Det ble også Haakon-Marius, og en stund var vi seks mann i bandet. Siden det er en demo, så bruker vi ikke tiden på å tenke på hva som kunne vært gjort annerledes, og nå har vi da også sjansen til å spille inn låtene på nytt. Dette er et prosjekt vi alle er stolte over å være med på, og det gjenspeiler seg også i musikken, i alle fall så langt, hehe.

Ikke dårlig ! Personlig digger jeg Penny is a Slut-Machine ! Hva handler denne egentlig om ? Og hva er dine favoritter fra skiva ?

Penny is a Slut-Machine handler om en prostituert ved navn Penny, som ved fødselen av var dømt til å gå galt med. Dette var hennes skjebne. Et liv fylt med misbruk, og eneste ønsket hun har i verden er å dø. Min favoritt er tittelsporet og The Anti-Depressive Delivery siden det er mest metal. Jeg liker best å spille litt hardere ting.

Den rehersal-saken deres er jo muligens litt særere, og litt mindre brutal.. Monika fra Atrox synger jo litt her også, bingbong. Hvorfor ta opp en demo til, da dere er glimrende representert med den første demoen ? Greit med mer materiale, ja, men, den selges vel ikke separat ?

Vel, etter å ha pratet med Ken Golden/ Laser's Edge så viste det seg at mannen var interessert i å høre mer fra oss. I stedet for å vente ett års tid , for så å spille inn en ny offisiell demo, så tenkte vi at vi kunne spille inn en demo selv. Denne ble laget i 20 X, og planen var at Ken Golden skulle få denne så kjapt som mulig. Den kom da også ca en måned etter den første demoen.

Dere har vel fått kontrakt også ? Hva het selskapet igjen ? Hvordan kom dere i kontakt med disse ? Fikk dere andre spennende tilbud ? Personlig ville jeg signa ADD på rappen ! Hoi !

Vel, jeg sendte ut demoer til ca 9 selskap, og etter 5 dager fikk jeg mail fra Ken Golden i Laser's Edge som var svært ivrig i å få prate med oss. Noen dager etter ringte han meg på jobben og pratet om disse "crazy norwegians". Som nevnt over ville han høre mer materialet. I mellomtiden så kontaktet Code 666 oss også, men etter en måneds tid så fant de ut at tiden ikke var inne for et samarbeid. Uansett, Ken Golden var såpass positiv at all PR ble stoppet inntil han kom med et klart svar. Det klare svaret kom da han sendte en mail og lurte på når vi hadde tenkt oss inn i studio. Litt frem og tilbake, og vi ble begge enige. Fikk kontrakten i dag, og den virker grei den…

Begynner å bli bra det her.. Dere skal altså spille inn debutskiva over nyttår en gang ? Hvor skal denne affæren ta sted ? Blir det noen av låtene fra demoen(e) å finne på debutskiva ? Penny.. vil jeg gjerne høre igjen, he-he. Alltid en knallert den !

Jepp, i januar neste år går vi inn i Skansen Lydstudio for å spille inn vår første full-lengder. Regner med det blir ca 10 låter på skiva, og antar vi har ca 12 låter å velge i. Det betyr altså at vi må droppe ett-par låter uten at det er klart hvilket det blir. Penny-låta blir nok med den, ja. Er for øvrig midt i låtskriving nå. Har en del ideèr flytende rundt, så det blir nok ikke et problem. Blir nok fokusert litt på variasjon og dynamikk på skiva, så en del roligere materialet kan bli komponert fremover. (komponert? Riffet frem tenker jeg, hehe). Men jeg håper at den metalliske undertonen ikke forsvinner, da jeg synes det er en del av det jeg synes gjør bandet såpass særegent. Og som nevnt over, det er metall jeg liker best å spille.

Det virker som ADD faller i smak hos de som digger knallhard metall og sære progga greier, dette får meg til å tenke at dere har en vidt representert musikksmak i bandet ? Kan du ikke samtidig fortelle litt om de andre i bandet, hvilke band de driver/ har drevet med og lignende..

Kråbøl som klasker trommeskinn har bl.a. spilt i Minas Tirith, Bethzaida, Art By Machinery, Anarchy Divine, og trommer på den kommende Hellstorm-skiva. Knatten spiller gitar, og har spilt i Hellstorm og The Embraced, han spiller også i Malstraum.Pete Beck på vibrerende stemmebånd synger også i Griffin, har basset i Atrox, og basset/sunget i Fig Leaf. Haakon-Marius Pettersen spiller keyboard i Fuckface og Females.

Han vokalisten deres er jo ikke helt på viddene, virkelig en gullstrupe ! Han driver vel i tillegg til ADD med Griffin, et band til ? (det var..?) og Atrox, eller har han slutta der ? Hvordan fikk dere med denne karen da ? Virker som alle bruke han for tida..

Hvordan vi fikk med han kan dere lese lenger der oppe, vi var litt bekymret for mannens manglende fritidsproblemer da han ble med oss også, ja. Han har i ettertid slutta i både Atrox og Fig Leaf, så slik som ståa er nå, er vi tilfredse. Vi kan leve med å dele han med Griffin.

Skal dere permanentansette hu Monika og eller ? He-he..

He-he. Eh, hun er jo der og hjelper til når Pete legger vokal, så da sa vi at hun fikk legge litt vokal hvis hun ville. Det finnes vel ingen mer konkret plan enn det. Det kan vel fort skje at hun kommer til å høres på skiva også…

Hvordan foregår den lagemusikk-prosessen deres da ? En kis som skriver alt, eller jammes det fram ? Har disse demolåtene godtet seg over lang tid ?

Broholt kommer stort sett opp med ideène, en skisse på en låt som vi øver inn. Så starter prosessen med å finne et arrangement. Låtene ender ofte opp som noe helt annet en hva den var i utgangspunktet. Vi har prøvd å lage låter på øvingslokalet, og jamme litt, men jeg har egentlig aldri syntes dette formatet funker. En låt trenger tid til å modnes, det er en tankeprosess hvor alle bitene skal smelte sammen til en enhet. Nytter ikke å finne på noe der og da. Litt konflikt skal det også være, man skal kunne diskutere musikken, og målet må være at alle er fornøyde.

Dere spilte vel live på Sake for noen uker siden ? Dessverre fikk jeg ikke med meg akkurat det, fankern. Tenkte det var 18-årsgrense, så jeg giddet ikke sjekke, he-he. Ble ikke mer enn det, dessverre. Kan du fortelle hvordan dette gikk ? Første gangen dere spilte live eller ? Flere planer om spilling gående ?

Gikk greit det. Var vel 130 betalende, noe som vi var godt fornøyd med. Litt spredning i stilarter i løpet av kvelden gjorde at det var flere grupperinger samlet, og alle var vel ikke like interessert i de andre bandene som spilte. Dette var vår første spilling, og til det å være var vi godt fornøyd. Noen barnesykdommer er det jo de første gangene live. Sake er kanskje ikke spesielt godt egnet for konserter, så vi ser frem til å spille på litt større steder. Håper på å få en oppvarmingsgig på Rosendal etter hvert også. Ellers så har vi en gig i Kr.sand klar utpå våren engang. Siden vi skal i studio i januar/februar så har vi litt andre ting å tenke på i øyeblikket, men satser på å spille en del neste år.

Inspirasjonskilder / favorittband for deg ?

Inspirasjon for meg kan like gjerne komme fra indre følelser som gode riff, TV, filmer osv. Når jeg blir engasjert i noe, så kommer inspirasjonen også. Innen musikk så er det fete riff som inspirerer, spesielt innen gammel thrash og death-metal. Nå lager jeg ikke spesielt mye musikk i Anti-Depressive Delivery, så det blir mest å komme med ideèr til arrangering og slikt. Når det gjelder favorittband, så er det ganske mye forskjellige sjangrer som spilles i min stue. Jeg kan ramse opp den del artister som det går mye i: David Sylvian, Genesis, Änglagård, Landberk, Anekdoten, Morbid Angel, Nevermore, Yes, The Cure, Kyuss, LOK, Kiss, Björk, Tricky, Bethlehem, Sigh, Master's Hammer, David Bowie, Scorn, Frank Zappa, Deicide, Solitude Aeturnus, King Diamond, Testament, Sabbat, Skyclad, Queens of the Stone Age, Nocturnus, Death, Atheist, Pestilence, Sirrah, Maudlin of the Well og mange flere…

Så hvis du skulle satt opp drømmebandet, det ville vært ?

Vokal: Peter Gabriel
Vokal: Björk
Gitar : Trey Azagtoth
Gitar: Josh Homme
Bass: Chris Squire
Trommer: Bill Bruford
Mellotron/Cello: Anna Sofi Dahlberg

Hørt om Grim Død ? (bandet)

Høres veldig ut som et black metal-band med unge, sinte gutter… Begynner å bli for gammel til å henge med på alt som er nytt. (-dæng, skulle bare mangle, nå har vi bare gitt ut 8 skiver, 8 kopier av skiva altså - hæhæ..)

Eggoppskrift å anbefale ?

Oppskrift på ca 10 egg:

10 stk hvite Italienere (høne)
1 stk brun Italiener (hane)
1 stk temperert uthus med høy og korn

Bland høne og hane sammen i uthuset. La ingrediensene få blande seg godt i 3-4 dager. Pass på at temperaturen ikke overstiger 35 grader. Ta så høner og hane ut av uthuset, og vips: ca 10 stk hvite egg fra frittgående høns skulle åpenbare seg på en seng av høy og korn. Slå i hjel høner og haner med øks, danderes gjerne med ferske kyllinglår.

Helt til slutt: Skriv hva du vil, hilspils, skriv ei gåte, en vits etc..

Hvordan ville det gå hvis griser kunne fly? Prisen på svinekjøtt ville stige. - Å, jeg føler meg så elendig, stønnet den ene grisen.- Da burde du dra til England, sa den andre for der borte blir du pig..... Det var en gammel mann og en gammel dame som bodde på aldershjem. De ble en dag veldig forelsket i hverandre og de ble så forelsket at de ville gå til sengs med hverandre. De spurte en sykepleier om de kunne få et eget rom og det fikk de. Mannen spurte også sykepleieren om han kunne få en kondom.
- Vel, sa sykepleieren, - du og madammen er jo så gamle at det ikke er fare for noen graviditet.
- Nåja, svarte mannen, - jeg er nå mest spent på om det kommer noe... En mann gikk forbi et hus der det satt en svenske og vasket katten sin.
- Du behøver ikke å vaske katta, sa mannen til svensken. - Katta greier godt å vaske seg selv den.
Om kvelden kom mannen forbi huset igjen. Da så han katta ligge død utenfor.- Det var det jeg sa, du skulle ikke ha vasket katta! ropte mannen.Da svarte svensken:
- Det va inte när jag tvettade den at den dog, det var när jeg vred den.

Takk for intervjuet ! Takk sjæl!!!