Vanora - Konrad og ny plate!

Intervju - 23.01.2016 - Skrevet av: Asgeir
Første EP fra Vanora ankom i 2015 -og siden den stakk seg hardt ut fra gjennomsnittet så tenkte jeg det var greit å høre hva planene var fremover. Hvordan går det med kampmoralen hos Vanora i disse dager?

Den er tilstede!

Vi skal i første omgang her snakke om Origin EP. Den er jo langt over gjennomsnittet godt levert på både musikk og lyd, og lurer såklart på hvordan prosessen var på deres første utgivelse?

Tusen takk for det! Vi er barn av vår tid, så vi spiller inn alle låtene våre med programmerte trommer mer eller mindre samtidig som vi skriver dem. På den måten kan vi teste ut om ting funker på innspilling eller ikke, flytte rundt på ting og være mer kreative enn om vi skulle ha jammet frem låtene på gamlemåten. Vi sitter stort sett samlet og jobber med låtene også lærer vi oss å faktisk spille dem sammen når låta er ferdig skrevet og spilt inn. Mye kokker og søl, men det fungerer hittil veldig bra for oss.


Jeg regner jo med at det ga mersmak, men det kommer vi tilbake til litt senere her. Den lyriske biten er jeg alltid nyskjerrig på -eller ihvertfall hos noen band. Er tekstene skrevet utelukkende av vokalisten(e), eller er det noe hele bandet bidrar med?

På Origin er tekstene utelukkende skrevet av gamlevokkisen vår, Tom. Nå om dagen er vi derimot flere i bandet som er aktive på tekstfronten og vi mer eller mindre tvinger oss selv til å sette oss ned sammen for å pirke på detaljene. Vi synes kanskje det er en kjedeligere del av låtskrivinga, men tekst er jo viktig tross alt.

Lyden er jo også meget overbevisende -hvor ble den spilt inn og mixet? Tyngden alene var nok til å presse meg hardt ned i stolen -men gitaren som klimprer på topp gjør seg som en slags krone på låtene...

Takk for det! Origin er spilt inn i litt her og der. Trommene ble spilt inn i løpet av én effektiv natt i Red Line Studio her i Oslo. Gitarer og bass gjorde vi hjemme hos gitaristen vår og vokal gjorde vi i et studio på Noroff Fagskoles lydteknikerlinje, der flere oss har gått tidligere. Programmering og mix er det trommisen vår som har stått for, til stor frustrasjon for de andre beboerne i kollektivet han bodde i.Sånn i etterkant -er dere fornøyde med mottagelsen på Origin? Dere må jo ha fått litt feedback etter spillejobbene iløpet av 2015...?

Det er jo ingen som har hørt om oss! Haha! Neida, vi har fått nesten utelukkende god respons på alle spillejobber både her i Norge og på den lille turnéen vår i Øst-Europa i fjor sommer og føler vi har kommet oss et stykke på kort tid. Vi er rett og slett et veldig ungt band, altså vi har bare holdt på for alvor i rundt halvannet år, så det har jo ikke tatt av ennå. Det er det vi jobber med at skal skje i større grad med plata vi holder på med nå.

Jeg ser dere har blitt forsterket med en ny vokalist, Konrad. Hva skjedde her, og vil han forsterke bandet?

Konrad er en knall kar som vi tror kommer til å fungere veldig godt som vokalist i Vanora. Han har levert veldig bra i øvingslokalet og på prøveinnspillinger og han har et brøl som lever opp til aggressiviteten i musikken vår. Han kontaktet oss via nettet, så vi er fortsatt ikke helt trygge på at han ikke er en psykopatisk macheteentusiast, men hittil har han vært veldig snill og grei.

Dere kom i samme annonsering som vokalisten med noen små hint om at dere har nytt album i tankene -hva er planen her, og hvordan ser man på mulighetene fremover?

Det stemmer, vi er veldig godt i gang med skriveprosessen og har per dags dato rundt ti nye låter som vi jobber med. Noen av dem er så godt som ferdige imens andre må pirkes ganske mye mer på. Vi regner med å være ferdig med skrivingen i løpet av våren og har allerede forhåndsbetalt for studiotid som skal benyttes i løpet av dette året. Vi tror det kommer til å bli veldig bra!


Har dere noen tanker om å følge tråden på Origin på det nye materialet?

Vi bygger videre på tråden vi startet med Origin, men introduserer også en del nye elementer i musikken vår. Man kan vente seg mer av den atmosfæriske stemningen og og groovy 8-strengsriff, men med et generelt mer avansert lydbilde. Vi leker blant annet mye med synther og ulike rytmeinstrumenter for tiden og på den ene låta tar vi den helt ut og bygger tildels på et kjent stykke av en klassisk komponist. Veldig cheesy, men det det må jo være lov.Hva er planene videre for 2016?

Spille inn vår første fullengder og skvise inn noen kule konserter her og der. Kanskje kommer det litt ny musikk fra plata allerede i 2016, det er ikke utelukket. I neste uke skal vi i alle fall ta noen kule bilder med den nye lineupen og ellers er det for det meste låtskriving og kreativitet som står på agendaen.

Siste ord til leseren for anledningen?

SnekEgz

Sjekk bandets første utgivelse "Origin" og se opp for spor av en ny fullengder iløpet av året. Mye som kan tyde på at det blir nokså spennende greier!

Bandfoto : Arve Bjerkåsholmen