Forcefed Horsehead

 

Forcefed Horsehead - Vidre planer, Inferno og øl

Intervju - 11.04.2012 - Skrevet av: Asgeir
Vel, den første demoen fra Forcefed Horsehead satte tydeligvis på plass ett eller annet som manglet. I påska så ble det også til at je sendte inn disse spørsmålene til bandet. Hei! Det har seg slik at Forcefed Horsehead slapp en demo i 2011. Det har vel passert noen tanker rundt den iløpet av høsthalvåret -men først nå jeg fikk fatt på tankene rundt dere. Kan du fortelle litt om bandet?

Vi er et band som liker å spille fort og sakte om hverandre, men alltid hardt. Dvs, det er tidvis rolig, men det er bare fordi det skal virke enda hardere igjen når det blir hardt. Altså: vi finner ikke opp krutt eller noe sånt her, men vi spiller til vi blir svette (med én gang), og deretter så lenge vi orker. Vi har, etter vår egen mening, klare referanser til band som Napalm Death, Entombed, The Dillinger Escape Plan, Terrorizer, osv. Men i utgangspunktet er det sånn at vi har alt med så lenge det ikke er FOR teit. Mye ompa og brekk i trommene. Det er ikke noe mål i seg selv å lage hverken lange eller korte låter, eller mye intrikat, det skal heller være litt jævlig og jævlig moro. Vi er enige om at mange band har en flott filosofi som de formidler i intervjusituasjoner som denne, men som ofte ikke har så forferdelig mye å si «i praksis». Vi tenker ikke veldig mye (selv om vi krangler mye), vi bare speller og vips så har vi noe fett.

Hvordan er det med medlemmene og historien bak Forcefed Horsehead? Er det noen som har flere prosjekter bak seg?

De fleste av oss spilte jo i death metal-bandet Deject, som i og for seg var storveis, men så ble trommisen vår (Kristian fra Obliteration) en grusomt travel mann. Vi la hele bandet på is, og tvinnet tommeltotter i en tid. Så gikk det brått opp for oss at vi kjente en annen habil blikkenslager som vi kunne spille med, som har føttene solid plantet i punk og hardcore-scenen. Han var fysen, vi og, men det låt tull å spille gamle Deject-låter med ny besetning. Med en gang vi kastet alt gammelt ut vinduet og slo an nye akkorder ramla det ut låter i alle bauger og kanter. Dermed la vi ny kurs, og startet nytt band: Forcefed Horsehead. Vi har, som alle andre musikere med respekt for seg selv, alt for mange band om gangen. Mellom oss har vi medlemskap i band som Fortid, Fork, Hombra Malo, Snakes in Southern Flames, Constipation, The Wit, Årabrot. m.fl.

Dere har jo en litt annerledes stil iforhold til mange band. Hvem skriver materialet -og hvordan ble demoen spilt inn?

Materialet skriver vi sammen. Vi lager alt på lokalet, der og da. Vi skulle gjerne blitt et sånt Gitar-Pro-band, eller lignende, men ingen av gitaristene gidder å lære seg sånt. De liker best amp og lyd osv. Ofte har vi «ideen», eller en slags slagplan, før vi har fyllet. Altså: noen sier «vi må ha ompa ompa, og så en kjapp omvendt ompa før masse brekk og refreng» eller lignende. Så nynner noen et riff, eller spiller på gitaren, og så er vi i gang. Vi har ikke forsøkt, på ordentlig, å være «annerledes». Det låter som det gjør fordi vi har mye forskjellig i bånn innad i bandet. Når f.eks Magnus slenger på en punk-løsning på noe black metal-greier, da blir det litt annorlunda, da.

Demoen spilte vi inn litt her og litt der. Trommene tok vi i Sub Sonic Society (vokalisten jobber litt der), gitarer på øvingslokalet, bass og vokal i stua til bass-Arve. Den er mikset og mastret i stua til vokalist-Erik. Vi er et skikkelig stue-band.Hvordan er den lyriske biten av Forcefed Horsehead? Hvem takler denne biten -og er det en rød tråd igjennom demoen?

Vi styrer unna politikk (vi er/blir ikke enige), kjærlighet (kjedelig), referanser til oppvekststed (wtf) og «hvor kult det er på festen» (dobbel wtf). Ellers er alt lov. Den ene låten handler f.eks om å ete. Det er ingen rød tråd på demoen, selv om vi sikkert greier å «på-tolke» den noe sånt. På de fleste låtene starter vi med å grynte rytmen, og så lager vi ord som passer. Det er ikke noen dikt-konkurranse dette. Altså, kanskje er det det, men da taper vi stolt. Erik, som «synger» det meste, skriver også det meste. Målet er å lage ord som kler volden i musikken, samt å slenge inn svart humor der det passer.

Artworken var vel kanskje grunnen til at jeg la merke til dere. Faktisk så var det utsalg fra baren Unholy i Oslo hvor coveret hang over baren. Hvem er det som står bak kunstverket?

Kunsteren er en dansk dræng ved navn Niclas Mortensen, også kjent som MonkeyMouth. Vi fikk ham i fanget av våre venner i Blodspor, som han har gjort noe t-skjorte design for. Vi ga han et par stikkord på hvor vi ville hen. Han fiksa biffen. Hyggelig er han og. Alle som er fysne kan finne både logo- og coverart-trøyer på forcefedhorsehead.spreadshirt.no.

Har dere noen vidre planer i 2012?

Vi skal blant annet varme opp for Cannibal Corpse i Oslo 8. juni. I tillegg har vi tenkt å lage en ny demo/EP snarest. Utover det er det planlagt å spille en del. Dvs, vi har lyst, så vi må se å booke gigger.

Jeg så dere var på Inferno i påska og la igjen en kommentar på bandsida: «Inferno festivalen uten Forcefed Horsehead er fortsatt Inferno festivalen, dog uten Forcefed Horsehead». Hvordan var inntrykkene fra festivalen, og var det noen konserter som sparket bedre enn andre ting?

Inferno virket bedre i år enn det har vært på mange år, mye variert og fint. Årets høydepunkter var Anaal Nathrakh, Autopsy og Decapitated. Håper på enda bedre booking neste år, og ikke minst booking av Forcefed Horsehead.

Oppskrifter på øl, gjærbakst eller andre anbefalninger å komme med på slutten her?

Har ikke oppskrift i hodet her, men hvis du tar utgangspunkt i en litt kraftig imperial stout, med masse sjokolademalt og svartmalt, Northern brewer og litt Cascade, så kan du prøve å kverne ca 90-100g nykvernet blåjava og ca 200g Freia 86% kakao rett oppi vørteren etter koking, som du bare filtrerer gjennom en sil. Blir en satans god coffee-stout!