Imbalance - Litt rundt den kommende turné og EP.

Intervju - 03.02.2012 - Skrevet av: Asgeir
Imbalance har akkurat annonsert sin nye EP og legger straks ut på en Norgesturnè sammen med Ninth Circle og Exeloume. Dette var jo selvfølgelig ett ypperlig tidspunkt å sende inn noen spørsmål til Harald Navn : Harald Eilertsen
Favoritt artist : Diamanda Galás
Favoritt skive : The Divine Punishment
Favoritt låt : Sono L'Antichristo
Utstyr på scenen : Traben Chaos 5-strengs bass, EBS Fafner bass-topp, Ashdown T810-deep kabinett, Audix OM-2 vokalmic


Heisann!
Det har tatt litt tid siden vi sist fikk gjort noe intervju hos Metal-Norge, men nå begynner det bli veldig aktuelt siden dere har mange spennende ting på gang igjen. Først og fremst. Det er jo snakk om en ganske smassiv Norges turné med Ninth Circle og Exeloume. Hvordan fikk dere disse banda på kroken?

Nå var det vel teknisk sett Ninth Circle som fikk oss på kroken, da turnéen var deres idé og konsept. De spurte i utgangspunktet oss og ett band til om vi ville være med, og det ville jo vi. Det andre bandet kunne ikke så da satte vi oss på Elm for å tenke på hvem andre vi kunne spørre. Ett av de øverste navna på blokka var Exeloume, og til alt hell så klarte vi å treffe et tidspunkt hvor de hadde mulighet til å bli med så da var det bare å gi gass!


Hvilke byer er det som skal besøkes iløpet av denne turnéen?

Tja, hele turnélista ligger jo ute på turnéens egen hjemmeside (http://thrash-and-burn.no) så om jeg spiller kortene mine riktig så kan jeg lure folk innom der heller enn å ramse opp byene her. Men i det store og hele så blir det hele Sør-Norge, fra Trondheim i nord til Sandnes i sør, Moss i øst og Bergen i vest. Vi skal innom ti byer langs veien så vi håper å få thrashet litt i nærheten av de fleste som vil se oss i disse landsdelene i hvertfall.Det har jo også kommet endel rykter om denne nye utgivelsen. Har du noe fortelle og spre rundt denne lille nette sak?

Løp og kjøp! Det er jo alltid det viktigste :) Nei, hva skal man si... Denne gangen nedkom vi med en EP i form av en 10" vinyl med tre nye låter, én coverlåt og to livelåter som er tatt opp på vår forrige turné hhv i Amsterdam og Hamburg. Den blir selvfølgelig også tilgjengelig online, både for nedlasting og streaming, men da uten liveversjonene. Vi kommer også til å gjøre noe mer eksklusivt materiale tilgjengelig for de som kjøper vinylen.

Selve låtene har egentlig vært med oss en stund, men har ikke blitt spilt inn før nå, så vi tenkte det var en god idé å få gjøre seg ferdig med dette materialet før vi setter i gang for fullt å skrive nytt materiale til neste fullengder eller hva det nå enn måtte bli neste gang. Vi føler vel de nye låtene på denne utgivelsen kompletterer det uttrykket vi var ute etter på Period Three, og er kanskje litt mer progressive selv om vi fortsatt går inn for å være massive og rett i trynet på lytteren.


Det har jo gått en stund siden Imbalance fikk trøkka på med den nydelige skiva "Period Three Implies Chaos". Hvordan ble den mottatt av folk -og salget ikke minst? Tenker litt på statistikkene på nett kjøp og den digipacken som kom...

Takk for superlativene! Mottagelsen har jo egentlig vært over all forventing. Skiva ble spesielt godt likt i undergrunnen, noe vi er veldig komfortable med. Salget har vel vært så som så. Siden vi ikke har noe distribusjon annet enn det vi gjør selv, og det har vært sparsomt med penger til promotering så blir det mest at vi selger på turnéene vi er på og litt via våre egne nettsider. Til det er vi fornøyde, selv om vi vel er et stykke unna break even enda.

Jeg har etterhvert fått trukket noen tråder sammen som vi har mailet og diverse -og oppimellom alt så har det dukket opp endel kommentarer på sære og obskure filmer. Har du en liten fetish på gammel horror og klassikere?

Njo, fetisj er vel å dra det litt langt, men jeg er generelt veldig glad i gammel film, og også kunstneriske uttrykk noe utenom det vanlige og forutsigbare. Dette er heldigvis ting som går an å kombinere, noe det i visse perioder i filmhistorien har vært større fokus på enn i andre. Så jeg er i og for seg glad i film generelt, men det er mye gull i perioden fra tidlig 50-tall til begynnelsen av 70-årene, gjerne fra Søreuropa heller enn Hollywood, og gjerne med små/ingen budsjetter og improvisert manus.

Skal jeg gi noen tips så kommer man jo ikke utenom Roger Cormans filmer fra midten av 60-tallet basert på historiene til H. P. Lovecraft og Edgar Allan Poe, Mario Bavas "La maschera del demonio", Kenneth Angers "Magick Lantern" syklus, og selvfølgelig Ed Woods ubetalelige klassikere.

Men for all del, favorittfilmkunstneren over alle er fortsatt Charles Chaplin. Hans banebrytende fortellerstil fra de tidlige stumfilmene holder seg godt selv sammenlignet med det meste av moderne film også.

Hva er den feiteste filmopplevelsen slangt i livet?

Ai, det er vanskelig å si... Peter Greenaways "Prospero's Books" ga meg rødt syn i en uke etterpå, og jeg har aldri turt å se den igjen senere. Ikke fordi den ikke var bra, tvert imot en fabelaktig film, men jeg tviler på at DVD har bra nok oppløsning til å kunne gi den opplevelsen filmen krever. Men nå med Bluray-spiller i huset så kan det jo kanskje la seg gjøre... Eller kanskje første gang jeg fikk låne Terry Gilliams "Brazil" av den første trommisen i Motorpsycho. Det er en film jeg må se igjen med noenlunde jevne mellomrom for å holde balansen i livet.Om du i dag ville valgt å få gjennomført en Europa-turné. Hvilke band hadde spilt support -og hvilken venue hadde vært feitest?

Men Asgeir da, du spør så vanskelige spørsmål! Men helt ærlig så synes jeg den gjengen vi har med på Thrash and Burn turnéen nå er en rimelig fet linup som jeg godt kunne tenke meg å dra nedover Europa også. Hva som er den feteste venuen? Jeg liker egentlig de små og ærlige spillestedene best. The Cave i Amsterdam er alltid et fett sted å spille, men likte meg også veldig godt på Venster99 i Wien da vi var innom der på siste tur. For meg er det folka heller enn scene, PA og lys som gjør opplevelsen og sånn sett er ikke hvilket sted man spiller på det viktigste.

Vi har jo alle en pinlig eller morsom konsert -og/eller turnhistorie som man i ettertiden sitter igjen med. Har du en du vil dele med leserne?

Ai, Imbalance på tur minner veldig mye om Spinal Tap. Med unntak av kokong-affæren har vi vel vært igjennom mange av de andre momentene. Som da vi i 2010 etter en lang og møysom reise endelig kom frem til første dato for turnéen med Master og finner ut at vi skal spille i vaskehallen til buss-selskapet som vi hadde leid nightliner av. Men det endte med å bli en jævlig kul konsert! Med trekk for uggen akustikk så ble det mye folk og god stemning på tross av den noe uortodokse arenaen. Har i ettertid møtt folk under Inferno som var på denne konserten, og de kunne fortelle at dette er en liten landsby i tidligere øst-tyskland hvor det aldri skjer noe som helst, så de fleste husker den konserten enda. Det gjør jo at det blir et kult minne, selv om vi var rimelig skeptiske da vi først så venuen.

Til slutt skan du jo selge inn bandet for publikum. Gjøre reklame for turné og utgivelse, spytte på en politiker -alternativt foreslå noe mat eller drink oppskrift...?

Håper å få se så mange som mulig på konsertene nå i februar! Ta en titt på turnéens hjemmeside, sjekk innom banda på facebook, sjekk oss ut på WiMP, Spotify eller Pirate Bay (helst de to første da). Vi kan garantere en hardtslående pakke som burde falle i smak hos alle som liker thrash, enten det er av den groovy eller den tekniske sorten. Både vi og Ninth Circle tar også med oss nye utgivelser på turen, så dette blir første sjanse til å sikre seg disse!

Ellers vil jeg bare si, støtt undergrunnen! Det er der det skjer, og for tiden skjer det utrolig mye spennende i den norske metall-undergrunnen! Mens platebransjen kjører safe og gir ut stadig kjedeligere musikk syder det i en kreativ undergrunn hvor det er musikk og ikke penger som står i sentrum. Dagens oppgave: Finn et lokalt band fra din egen by eller bygd, gå på en konsert og skriv en anmeldelse av den til Metal Norge!

Dagens oppskrift: Pannekaker

Bland mel, melk og egg til en passe jevn røre. Ikke for seig ikke for løs. Ha i en klunk god olivenolje, to hele hvitløk og chili etter behov. (Liker du sterk mat kan du skifte ut vanlig chili med Habaneros i stedet.) Fres bacon, sopp, løk og fennikkel i en stekepanne, hell over passe mengde røre og stek til den ikke er våt lengre på oversiden. Snu og gi den ca ett minutt på den andre siden også. Gjenta til du er mett!