No Dawn - Hør på oss, å drekk øl!

Intervju - 30.12.2010 - Skrevet av: Asgeir
No Dawn er ett band som lenge har holdt seg litt i bakgrunnen for de fleste, men fikk i 2010 en pangstart med en seier under Wacken Metal Battle – noe som altså førte bandet til Tyskland. Nå er de derimot ute med en ep og har foretatt seg noen småting som gjorde meg naturlig nyskjerrig...
Dere har for ikke lenge siden hatt en slipp i Steinkjer for den etterlengtede ep'n “Drain To Revive”. Hvordan gikk dette – var det en suksess?

Releasen gikk fint og ryddig for seg, dog vi hadde håpet på litt mer publikum. Det var morsomt å få tatt en konsert her hjemme i Steinkjer igjen, og vi vil rette en stor takk til Bulletsize fra Östersund som tok seg tid som support-band på relativt kort varsel.


Kan du fortelle litt rundt selve utgivelsen osv? Er den selvfinansiert fra studio til selve slippen eller har dere støtte av noe selskap?

EP'n er 100% selvfinansiert, og vi har vært heldige og fått gode avtaler
underveis. Vi har gjort masse av jobben selv, og vi har fått hjelp av meget
dyktige folk. Det hele startet med trommeinnspilling i april/mai 2009. Etter
det ble det en del krøll som vi ikke trenger å gå nærmere inn på, men ca. i
april 2010 fikk vi gjort ferdig selve innspillingen. I løpet av sommeren
fikk vi kontakt med Børge Finstad fra Toproom Studios, som har tatt seg av
mix og mastering. Det har vært en langsom prossess hvor vi har gått på mange
smeller, men vi har nok lært av dette og ting vil gå mye lettere neste gang.


Mange ser jo på en utgivelse av denne sorten som en liten “teaser” på
fullengder...Er det noen plan om å slippe noe slikt i nærmeste fremtid?


Det vi kan si er at i skrivende stund driver vi og skriver nye låter. Vi har p.d.d. ingen konkrete planer, men plate blir det... Engang! Vi håper jo selvsagt på en avtale med et selskap, noe som selvfølgelig ville økt både sjansene og tempoet på å få ut en full-lengder.Dere vant jo også Wacken Metal Battle, og ble videre sendt til Tyskland for å spille på Wacken for ca halvåret siden. Hvordan gikk dette? Regner med at dere har endel gode historier rundt denne turen...

Turen til Wacken gikk jo veldig bra. Det ble en lang kjøretur, også med tanke på at vi hadde lagt bak oss ca 700 mil på veien ca en mnd tidligere da
vi var på turné med Six Feet Under. Vi leide oss en minibuss og hadde mange venner og kjente som reisefølge. Vi fikk god oppfølging der nede, og ble behandlet bra av artistansvarlige og crew. Vi campet jo med Jan Roger og Andrew fra Zone Booking, og det ble konsumert en større andel varm Beck's Gold, og Captaim Morgan og cola, noe som satte preg på stemningen. Selve konserten gikk over all forventning.


Hvordan respons var det fra publikum og den Norske fansen der nede?

Responsen fra publikum var overveldende. Vi har jo aldri spilt foran et slikt publikumsantall før, og det var både moshing og banging. I og med at vi spilte så tidlig på dagen vil jeg si at responsen var bedre enn forventet. Vi koste oss glugg ihjel, og føler oss priviligerte over å ha
fått opplevd dette.


Noen videre planer fremover? Fra å være ett veldig stille band så har dere kommet kraftig tilbake i søkelyset. Nå må dere jo bare pøse på...?!! Er det noen spesielle satsinger iløpet av 2011?

Det vi satser på er jo å få spilt så mye som mulig. I første omgang kan vi si at vi skal spille på Trondheim Calling i slutten av januar. Flere jobber annonseres fortløpende, så det er bare å følge med!


Videre visdomsord som leserne skulle ha godt av å vite?

Hør på oss, å drekk øl!
www.nodawn.com
www.myspace.com/nodawn

Skål!