Zone - Zone feirer 10 år!

Intervju - 02.11.2010 - Skrevet av: Asgeir
Zone Booking feirer i disse dager sitt 10-års jubileum i Trondheim. Dette er jo ikke en dårlig prestasjon -siden deler av gjengen har holdt sammen i mange år, mellom tykt og tynt. Jeg tenkte kort å bare stille Jan Roger noen kjappe spørsmål om litt minner og beste konsert i Zone historien.
Heisann Jan Roger! Vi må jo bare innledningsvis gratulere med 10 år på to bein da!

JR: Jo takk skal du ha, hvem skulle trodd vi klarte å holde på så lenge?


Det er jo ikke mange dagene siden første høstarrangementet “Remember The Fallen” ble fullført, og vi har jo lenge gledet oss til både å se Pelagic, Bloodthorn og Vecordious spille på denne scenen. Hele ni band stilte opp for å hylle sine helter denne kvelden. Gikk dette som ventet, og får man i lange drag rullet inn nok metalheads til slike arrangementer?

JR: Det gikk faktisk veldig bra og det kom faktisk bra med folk, men det var også som forventet iom at det var såpass mange band, flinke folk og stort sett navn folk har hørt om. Ellers et artig konsept som frister å gjenta.


(bilde av Sigbjørn Hessa - Wacken Metal Battle '09)

Hva tenker du om Nidrosian Black Mass i disse dager? Det ble jo ett merkelig styr og overskrifter angående to av bandene, og man fikk jo nyss i at endel hadde sendt både festivalsjef og Zone hat-mail og meldinger om saken. Har du noe å si til akkurat denne responsen? Det er jo ikke lett å prøve å arrangere når folk enten ikke møter opp, eller bare klager...?

JR: Du sier jo noe der, i løpet av promoteringsrundene for NBM så har det vært nok tilbakemeldinger av alle slag til å berøre nesten hele følelsesregisteret. Nå har ikke jeg vært den som har fått føle dette absolutt hardest på kropp og sinn tror jeg, men tror jeg kan svare for alle om at det føles kjipt når folk tar en ”shoot first ask questions later” ja.


Neste på Zone plakaten er Trondheim Prog Fest - 6 November(!). Headliner denne kvelden er Beardfish samt den lokale supporten som består av Arabs In Aspic, Adventure og Garden Of hvor de to sistnevnte har vært innom Zone tidligere og så absolutt garantert leverer sine flotte varer. Har du god tro på arrangmentet?

JR: Ja rent arrangementsmessig har jeg alltid tro på at det blir bra ellers ville jeg så klart ikke arrangert det, hehe. Men når det kommer til å tro på at nok folk stiller opp så er jeg oftest litt skeptisk, men lever nesten utelukkende i håp om at det skal gå rundt. I de senere årene har jeg vært ganske edruelig når det kommer til å hente inn band til byen, spesielt på Metal-delen. Vi tok inn en del større navn fra det store utland før som viste seg å ikke være store nok trekkplaster, det er hovedgrunnen til at vi har roet ned den delen og heller satset litt ”safe”. Når det kommer til prog har tingene gått noe bedre, så her tørr vi fortsatt å prøve mer.


(bilde av Sigbjørn Hessa - Wacken Metal Battle '09)

Vidre inn på jubileumet. Du må jo ha fryktelig mange minner fra disse 10 årene. Hva vil du si er ditt personlige beste inntrykk når det kommer til band? Og hvem har du ville jobbet med igjen?

JR: Stort sett har alle band vært greie å ha med å gjøre og vi har hatt det artig stort sett alltid, med unntak av de gangene tynne rekker har ført til store innhugg i vår personlig økonomi. Men hvis jeg skal trekke fram et øyeblikk som skiller seg ut så må jeg nesten si konsertene vi hadde med Cannibal Corpse og Destruction/Candlemass! Da jeg startet Zone så hadde jeg faktisk ikke trodd at det var mulig, så jeg må si jeg gliste stort på begge disse arrangementene. Ellers er det mange gode minner fra Wacken Metal Battle arrangementene også, fått sett mange gode band og møtt mange greie folk!

....Hvem har eventuelt den verste raider så langt?

JR: Det har vist seg å være noen artige ridere gjennom årene, men tror det eller ei…det er langt fra de mest kjente bandene vi har hatt som står for de verste…de har endt opp med å ikke bli booket uansett så jeg gidder ikke å gå nærmere inn på hvem det er...

Fra første gang du arrangerte vorspill i kjelleren på Samfundet så har jo folk kommet og gått på løpende bånd i metal-miljøet i Trondheim. Kommer alle tilbake etter å ha spilt en konsert, eller er de veldig selektive til hva de møter opp på?

JR: Noen gjengangere har man, men man må regne med en del utskiftninger i.l.a 10 år så klart. Alltid gøy å se at folk kommer ofte, men også artig å se igjen ”gamle travere” som ikke har vært innom på noen år.

Er det vidre noen små planer eller hint du om hva som kommer til å gjeste byen iløpet av vinteren?

JR: Etter Trondheim Prog Fest og Nidrosian Black Mass så blir det nok en liten pause i selve arrangeringen, men vi skal begynne å ta imot demoer til Wacken Metal Battle 2011 nå og skal få promotert det opplegget igjen. På nyåret har vi noen tanker om band, sett bort i fra at vi ønsker oss to av Sverige’s (etter min mening) beste Metal band på samme scene så er det ingen konkrete navn jeg kan komme med akkurat nå….. 